Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Oscar Hanson (till höger) vill driva företaget i samma anda.

Oscar Hanson tar över familjeföretaget

Sonen i familjen ser fram emot att driva och utveckla vvs-företaget.

Ditt namn klingar väldigt likt företagets namn, har du fått det efter grundaren?

– Mina föräldrar påstår att jag inte har fått det, de tänkte inte så långt säger de.

Hur länge har du jobbat i företaget?

– Sedan sommaren 2005. Då började jag praktisera som rörmontör och har fortsatt som ventilationsmontör. Jag har varit med lite ute på service och jobbat med vårt ledningssystem och därefter suttit med kalkyl på ventilation. Sommaren 2010-2014 var jag tjänstledig för att jobba på en annan rörfirma med liknande uppgifter.

Har du alltid tänkt att du ska ta över en dag?

– Ja, det har jag alltid gjort. I alla fall sedan 20-årsåldern, det blev mer och mer naturligt. Från början var inte tanken att gå mot vvs-linjen, jag läste natur/teknik på gymnasiet. Det var först när jag läste företagsekonomi på högskolan som det blev intressant på riktigt. Sedan läste jag även fristående kurser i juridik.

Hur ska du sätta din prägel på verksamheten?

– Jag kommer fortsätta att driva företaget i samma anda. Sedan kommer jag se efter flödet. Vill göra det mer effektivt och digitaliserad.

Det låter som att det kan bli färre anställda då?

– Nej, så är det inte för oss. Minskar vi folk säljer vi färre timmar så det är snarare tvärtom, för att kunna sälja fler timmar.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

– På kort sikt är det att fira hundra år med företaget. På längre sikt är det att ta familjearvet vidare och utveckla det. Så länge någon vill och tycker det är roligt att driva vidare det inom familjen hoppas jag att det går. Branschen lever ju vidare och det går inte att ersätta med en robot eller bluetooth-signal. Det krävs duktiga hantverkare för det.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här