Dödsolyckan inträffade mellan Oskarström och Slättåkra i höjd med Mossarp.
Dödsolyckan inträffade mellan Oskarström och Slättåkra i höjd med Mossarp. Bild: Jari Välitalo

Olycksföraren hade falskt körkort

Mannen som misstänks för grovt vållande till annans död efter frontalkollisionen på vägen mellan Slättåkra och Oskarström har erkänt att han körde med ett falskt körkort och var grovt rattfull. Det uppger SR P4 Halland.

ANNONS
|

Det var efter halv nio på kvällen den 27 augusti som två bilar frontalkrockade på länsväg 678, mellan Slättåkra och Oskarström.

Föraren till den ena bilen, en man i 50-årsåldern, blåste positivt i polisens alkotest och greps på plats. Passageraren i hans bil, en kvinna som han hade ett förhållande med, omkom.

I den andra bilen omkom en femårig flicka, medan hennes småsyskon och pappa överlevde.

Utländsk medborgare

Den gripne mannen släpptes dagen efter olyckan, efter att ha blivit förhörd. Från åklagarhåll ansågs det inte finnas behov av att frihetsberöva honom, trots att han är utländsk medborgare, eftersom han tidigare är ostraffad och sedan tio år tillbaka är anställd på ett företag i Halmstad.

ANNONS

Mannen är dock fortfarande misstänkt för bland annat grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död – vilket han alltjämt förnekar.

Falsk urkund

I de senaste förhören ska han emellertid ha gjort vissa medgivanden, uppger Sveriges Radio P4 Halland. Bland annat ska han ha erkänt grovt rattfylleri, vilket innebär att man kör bil med minst en promille alkohol i blodet.

Dessutom ska mannen ha erkänt att han kört med ett förfalskat körkort, vilket juridiskt innebär att man gör sig skyldig till olovlig körning och brukande av falsk urkund.

Rekonstruktion

Närmast ska det göras en digital rekonstruktion av olyckan för att ta reda på vilken placering och hastighet bilarna haft.

Tidigare har Trafikverket varit på plats och undersökt om vägpartiet har några brister eller behov att byggas om.

ANNONS