Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Niklas Maupoix/arkiv
Bild: Niklas Maupoix/arkiv

Olagligt bekämpningsmedel hittat i Halmstad

Ett nytt olagligt bekämpningsmedel mot flugor har den senaste tiden börjat säljas i Sverige. En behållare med det olagliga medlet hittades i en butik i Halmstad vid en livsmedelsinspektionen, rapporterar P4 Halland.

Bekämpningsmedlet har under sommaren använts i flera livsmedelsbutikers charkdiskar och i restauranger i Sverige, något som lett till att Kemikalieinspektionen nu inlett en granskning av medlet.

När en av kommunens livsmedelsinspektör var ute på kontroll hittades en behållare med det olagliga bekämpningsmedlet i charken i en av Coops livsmedelsbutiker. När inspektören kontaktade Kemikalieinspektionen fick denne reda på att medlet inte var godkänt i Sverige, rapporterar P4 Halland .

– Vi fick problem med flugor när värmen kom i somras. Jag hade en leverantör som precis varit på en mässa i Holland, och fått detta presenterat för sig, säger Simon Ericsson, butikschef på Coop i Halmstad, till radiokanalen.

Bekämpningsmedlet är godkänt i Nederländerna, men Sverige har striktare regler. Trots detta uppges medlet alltså ha sålts vidare till verksamheter i Sverige som hanterar livsmedel.

Coop i Halmstad är en av butikerna som använt medlet under sommaren. Simon Ericsson säger till Sveriges Radio att det är olyckligt att han och andra använt det innan det blivit godkänt.

– Det känns ju inte bra, så klart. Man känner sig lurad. Man vill ju ändå lita på ens leverantörer, att de har koll på det de säljer, säger Simon Ericsson till P4 Halland.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!