Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Nu är det klippt. Morgan Gripson ville skapa ett kontorshotell där ensamma företagare som normalt jobbar hemma kunde få ett sammanhang i går invigdes det nya kontorshotellet.

Nytt kontorshotell nästan fullbokat

Ett billigt kontorshotell, med stor plats för spontana möten över yrkesgränserna var det Morgan Gripson drömde om när han startade Wespace för ett år sedan. I går invigdes de nya lokalerna.

– Det är skapat efter Ikea-modellen kan man säga. Vi började med priset och har byggt allt utifrån det och tänkt, ”jaha, hur mycket får vi nu för den här pengen”, säger Morgan Gripson som i går invigde det nya jättekontoret på Larsfrid.

Totalt finns det 52 kontor, med 75 arbetsplatser, i huset. 85 procent var redan uthyrda vid inflyttningen förra måndagen. I går vid invigningen hade ytterligare ett kontor hyrts ut och intresset är stort.

–  Det trycker på, det är otroligt roligt att det är så mycket uthyrt redan. Men jag hade inte vågat ta den risken utan att ha några stora företag i ryggen.

En av de större hyresgästerna är Lindhe Xtend som hyr tre kontor.

– I det ena kontoret arbetar vi, sedan har vi ett som vi använder lite som lager och ett som vi bedriver forskning i, säger Christoffer Lindhe.

Morgan Gripson hade tidigare sitt kontor på Science park, men fick lämna när de omorganiserade för ett år sedan. Sedan dess har hans tid gått åt till att arbeta fram Wespace.

Lokalerna är helt nyrenoverade och ägs av Castellum som investerat mellan sju–tio miljoner kronor i projektet. Lokalerna är ljusa och öppna, och kontoren är av olika storlek. De flesta är åtta kvadratmeter, men det finns ett antal större, varav det största är 32 kvadratmeter.

Morgan Gripson är märkbart tagen på invigningen som samlat ett 60-tal personer.

– Det är en stor dag i dag, säger han.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här