Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir ingen vandring på röda mattan för studenterna i sommar. Bild: Jari Välitalo
Det blir ingen vandring på röda mattan för studenterna i sommar. Bild: Jari Välitalo

Nytt besked om studentbalen i Halmstad

Det blir ingen tidig återträff för studenterna i augusti månad. Den framskjutna studentbalen ställs in helt och hållet.
– Det är så klart väldigt tråkigt men det var ett ganska väntat besked, säger Tilda Rasmusson, balansvarig på Sturegymnasiets studentkommité.

Det har varit ett minst sagt turbulent år för studenterna i Halmstad med distansundervisning och inställt firande. Studentbalen i Tylösand kunde inte heller den genomföras som planerat och sköts därför fram till augusti med förhoppningen om lättade restriktioner. Något sådant har tyvärr inte skett och arrangören Nöjet AB har nu meddelat studenterna att balen ställs in helt.

– Vi har väntat in i det sista men det ser inte ut som att restriktionerna kommer att släppa och vi måste ta ett beslut, säger Patrik Svensson, ägare till Nöjet, och fortsätter:

– Det är så klart jättetråkigt men vi känner att det här är den bästa lösningen för alla parter i det här läget.

Att skjuta fram evenemanget ännu en gång var inte heller något alternativ.

– Eleverna ska börja plugga vidare runt om i Sverige eller ge sig iväg på annat håll så det går inte att flytta det längre, förklarar han.

Eftersom evenemanget ställs in helt kommer studenterna som köpt biljetter att få pengarna tillbaka.

En av de som går miste om studentbalen är Tilda Rasmusson som dessutom var balansvarig för Sturegymnasiets studentkomitté.

– Det är jättetråkigt, jag har sett fram emot det väldigt mycket och det var därför jag ville bli balansvarig. Nu sitter man där med en balklänning som jag köpte för ett år sen och inte får använda. Det kommer säkert alltid att kännas lite att man inte fick vara med på balen, säger hon.

Hon är dock inte direkt överraskad över beslutet.

– Jag har ställt in mig på det här beskedet ganska länge. Det handlar ju om myndigheternas restriktioner och det är inget vi kan påverka, säger hon.

Hon håller också med om att det inte går att skjuta fram evenemanget längre fram i höst.

– Som läget är just nu skulle det behöva skjutas väldigt långt fram och då vet jag inte om folk är så sugna på komma tillbaka. Det är nog flera som vill gå vidare, förklarar hon.

Även om det inte blev någon bal så är Tilda Rasmusson nöjd med det övriga firandet.

– Vi hittade bra lösningar som funkade under rådande omständigheter. Det var en härlig känsla och ett värdigt avslut, säger hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här