Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat, Naina Helén Jåma/TT
Bild: Privat, Naina Helén Jåma/TT

Nya uppgifter om rånet där Kjäll Gustafsson dödades

Vad var det egentligen som hände den där dagen i december när Kjäll Gustafsson dödades på en restaurang i Gislaved? Nu redogörs för händelseförloppet i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

LÄS MER: Kjäll Gustafsson, 57 år, dödades när han försökte stoppa ett rån

Halmstadbon Kjäll Gustafsson, 57 år, dödades den 14 december i samband med vad polisen misstänker var ett rånförsök mot en restaurang i centrala Gislaved. Sedan dess har polisen gått ut med få uppgifter från händelsen, och den senaste tiden har det varit locket på.

Men nu har nya uppgifter sipprat ut. Värnamo Nyheter har tagit del av en anmälan till Arbetsmiljöverket, där det redogörs för händelseförloppet lördagskvällen den 14 december.

I anmälan står det, enligt tidningen, att de två maskerade männen bar på kniv och att de gav sig på de anställda i restaurangen. En i personalen ska ha blivit knivskadad samtidigt som rånarna gav sig på fler anställda i jakt på kontanter och ett kassaskåp.

I anmälan till Arbetsmiljöverket framgår det att en i personalen lyckades fly och larma polisen. I samma ögonblick gick restauranggästen Kjäll Gustafsson emellan och försökte ingripa i tumultet. Det var då han blev knivskuren till döds och de två maskerade männen försvann från platsen.

Sedan tidigare står det klart att gruppen för grova brott hos polisen har kallat in erfarna mordutredare för att lösa fallet. I övrigt har det varit locket på från polisens sida för att uppgifter som sprids inte ska påverka vittnen i utredningen.

– Vi kommer inte gå ut och bekräfta de här uppgifterna. När vi har något nytt att berätta i det här ärendet så kommer vi göra det. Jag kan säga att det går framåt i utredningen, berättar Rickard Finndahl, gruppchef på grova brott.

LÄS MER: Erfarna mordutredare kallas in för att lösa mordet på Kjäll

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!