Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att friskvårdsbidraget nu även innefattar startavgifter för motionslopp glädjer tävlingsledaren för Prinsens minne Greger Wennerholm. Bild: Lina Salomonsson
Att friskvårdsbidraget nu även innefattar startavgifter för motionslopp glädjer tävlingsledaren för Prinsens minne Greger Wennerholm. Bild: Lina Salomonsson

Nya regler kring friskvård gläder Prinsens minne

Listan över aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget utökas kraftigt efter två domar från Högsta förvaltningsdomstolen. Enduro, paintball och startavgifter till motionslopp är tre av nykomlingarna på listan.

Raden av aktiviteter som kan bekostas med hjälp av friskvårdsbidraget blir nu betydligt längre.

Efter beslut i Högsta förvaltningsdomstolen ingår nu även friluftsaktiviteter med inslag av motion så som sportfiske och enduro på listan. Även olika kurser som bland annat självförsvarskurser och startavgifter till motionslopp kan bekostas med hjälp av friskvårdsbidraget.

Det är något som välkomnas av Greger Wennerholm, tävlingsledare för motionsloppet Prinsens minne.

– Jag tror att det kan stimulera folk att träna, speciellt löpning som är grunden till all fysisk aktivitet, säger han.

Efter några år med mindre deltagare har nu trenden vänt och förra året var det ungefär 1500 löpare som ställde sig på startlinjen och sprang de olika sträckorna i loppet. Med de nya friskvårdsreglerna hoppas Greger Wennerholm att trenden håller i sig.

– En av orsakerna att man inte springer loppet kan ju vara den ekonomiska biten och om man då kan dra av det tror jag att det kan gynna oss antalsmässigt, säger han.

Friskvårdsbidraget uppgår till max 5000 kronor per anställd och det kan gå till allt från gymkort till olika startavgifter. Alla anställda måste erbjudas samma möjligheter att ta del av bidraget. Att inhandla eller hyra utrustning för aktiviteten omfattas dock inte och det gör heller inte medlemsavgifter i olika föreningar.

Här är hela listan på aktiviteter

Exempel på aktiviteter som nu omfattas av friskvårdsbidraget

Agility

Bergsguide

Enduro

Fortsättningskurs i hästkörning

Forsränning

Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med inslag av motion

Motorcross

Paintball

Personlig startavgift i tävling eller lopp

Självförsvarskurs

Speedway

Sportfiske

Westernskytte

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här