Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nya bostäder planeras vid Tylöcenter

Familjen Wennerholm och AB Frösakulls havsbad kommer att få bygga bostäder vid konferensanläggningen Kronolund i Frösakull.

Bolaget har ansökt om en planändring för den 28 000 kvadratmeter stora fastigheten. Avsikten är att bygga ett boende av funktionellt- och tekniskt hög kvalitet samt att utveckla det som kallas för Frösakulls centrum.

Kommunråden beslutade på tisdagen att byggnadsnämnden ska ta fram en detaljplan för området Kronolund utmed Kungsvägen, mittemot Tylöcenter.

Det talas om att området tål en hög exploatering och kan bebyggas med så mycket som 110 bostäder. Om det kan bli så många får det fortsatta planarbetet utvisa.

Att det även blir vanliga hyreslägenheter välkomnas av Halmstads ledande politiker:

– Blandade upplåtelseformer är en fördel för dem som vill bo kvar i sitt område men hellre vill bo i lägenhet än i villa, säger kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M).

– Behovet av fler hyresrätter i Tylösand, Frösakull och Sandhamn är stort. Vi ser med glädje på alla förändringar som bidrar till ett varierat bostadsutbud med blandade upplåtelseformer i hela kommunen, konstaterar oppositionsrådet Anders Rosén (S).

Gösta Wennerholm hoppas att detaljplanen kan vara antagen kring årsskiftet 2011/2012 vilket skulle innebära en byggstart under 2013.

– Det ska betonas att det är av vikt för Tylöcenters positiva utveckling att det tillkommer flera helårsboende i området. Även tillgänglighetsfrågorna är av största vikt, då avsikten är att våra hyresgäster ska kunna bo kvar i området även sent i livet, påpekar Wennerholm.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här