Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny inriktning. Efter nyår är inte längre Karlstorps camping BK Astrios huvudvärk. Om kommunen säger ja tar Fylkner Turism AB över arrendet och företaget ska satsa på att utveckla anläggningen.

Nya ägare vill satsa på familjecamping

BK Astrio ger upp Karlstorp. I takt med klagomål och hårdare krav har lönsamheten minskat och fotbollsklubben säljer därför campingen.

– Vi har en överenskommelse med Astrio och kommer att driva campingen från årsskiftet. Vi har inlett en diskussion med kommunen om hur vi ska utveckla anläggningen. Det kommer att bli en rejäl standardhöjning, säger Jens Fylkner, vd för Fylkner Turism AB.

Hur mycket det familjeägda företaget betalar för Karlstorp vill han inte uppge. Men Fylkner Turism, som är en av delägarna i campingjätten First Camp, hoppas kunna bygga ut Karlstorp enligt de planer som finns.

– Redan i vår kommer det att märkas skillnad. I samband med övertagandet byter vi namn till Halmstad Camping. Vi kommer att ha ett tydligt fokus på familjer, precis som vi har på First Camp i Tylösand. Vår förhoppning är att detta ska bli bra för såväl oss som Astrio och grannarna.

Enligt ett avtal med Halmstads kommun arrenderar BK Astrio marken där Karlstorps camping ligger till och med år 2022.

Om affären ska bli av måste kommunen, som äger marken, skriftligen gå med på att BK Astrio överlåter arrendet.

– Vi har presenterat idén för fastighetskontoret och förhoppningsvis kan politikerna fatta beslut i december, säger BK Astrios ordförande Otto Hallgren och fortsätter:

– Tanken är att vi ska samarbeta med campingen och anordna fotbollsläger och kanske hoppa in och städa när det behövs. Förhoppningsvis kan vi också få lite sponsorintäkter.

Campingplatsen har sedan lång tid tillbaka drivits av BK Astrio som i omgångar rustat upp anläggningen. Intäkterna har inneburit ett välkommet tillskott till fotbollsklubbens kassakista.

– I år omsatte vi bara någon miljon. Men fram till 2006, när det gick som bäst, var det nog tre gånger så mycket, säger Otto Hallgren.

Karlstorp har i många år varit ett populärt turistmål för ungdomar från hela Sverige; under midsommarhelgen har man vallfärdat dit. Grannar till campingen har dock upplevt festandet som störande och i flera år krävt en stängning. Bullermätningar som gjordes för några år sedan visade att ljudet var för högt och under 2008 införde Miljööverdomstolen nya gränsvärden som innebar att nivån aldrig får överstiga 45 decibel.

– Jag kan ha förståelse för att man tycker att det varit högljutt under midsommar men vi har försökt rätta oss efter reglerna.

I somras fick de närboende som de ville: det var tyst på Karlstorps camping. BK Astrio beslutade nämligen att hålla stängt under midsommar och meddelade att i framtiden skulle målgruppen vara familjer – inte festande ungdomar.

Och så verkar det alltså bli, om än i annan regi.

– Vi är en fotbollsklubb i första hand och har fått ägna mycket tid och kraft åt detta, säger Otto Hallgren.

 

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!