Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny styrelse? Bo Fridolph, Nils Axelsson och Arnold Gustavsson utsågs till interimsstyrelse för SPI Välfärden. I mitten syns partiledaren Göran Dandelo.

Ny SPI-styrelse är redo att ta över i Halmstad

De sju personer som kom till det ena av SPI Välfärdens två extra årsmöten, valde planenligt en ny tillfällig styrelse. – Från rikspartiets sida finns nu ingen annan styrelse i Halmstad än denna, säger partiledaren Göran Dandelo, som själv deltog i mötet.

Dandelo gav deltagarna en kort bakgrund till varför extramötet hölls och summerade genom att citera den forne vänsterledaren C-H Hermanssons bevingade ”någon jävla ordning ska det vara i ett parti”. 

– När en styrelse anser sig ha rätt att förskingra partikassan och föra över den till ett annat parti, och dessutom hotar med att blockera namnet SPI Välfärden, så måste vi agera, förklarade han.

Årsmötet valde därefter en ny tillfällig styrelse, som ska verka fram till det ordinarie årsmötet i mars nästa år. Bo Fridolph utsågs till ordförande, Arnold Gustavsson till sekreterare och Nils Axelsson till kassör.

– Vi har nu en viktig uppgift i att skapa en fungerande Halmstadavdelning och att jobba fram en ny styrelse, konstaterade Bo Fridolph.

Att den "gamla" styrelsen fortfarande anser sig ha rätten på sin sida och har kallat till ett extra årsmöte den 9 september, ses inte som något hinder.

– De kommer säkert att hålla det mötet och kanske försöka få till en rättslig prövning, men vi har diskuterat detta noga med kommunjuristen i Halmstad, säger Göran Dandelo.

Den omdiskuterade partikassan anser han nu vara kopplad till den nya interimsstyrelsen.

– Juridiskt sett är det lokala partistödet kopplat till ett organisationsnummer och den nya styrelsen har samma organisationsnummer som den tidigare, säger han.

I Malmö har däremot en tidigare SPI-avdelning lyckats ta med sig partikassan till Trygghetspartiet.

– Vi kommer be en åklagare att titta på den frågan. Det vore märkligt om pengarna skulle vara kopplade till styrelsemedlemmar och inte till partiet, menar han.

Vid årsmötet fastställdes också uteslutningen av Halmstadstyrelsens medlemmar ur SPI Välfärden. Undantag gjordes för ersättaren Bo Göransson, som inte ska ha varit närvarande vid det möte där en övergång till Trygghetspartiet diskuterades.

– Samtliga medlemmar har överklagat uteslutningen och riksstyrelsen kommer att behandla detta i september, säger Göran Dandelo.

Att Bo Fridolph och Arnold Gustavsson återgått till SPI Välfärden innebär också att deras tid som politiska vildar i kommunfullmäktige är över.

– Jag tar gärna på mig SPI-tröjan igen och kommer att fortsätta stödja den borgerliga majoriteten, säger Bo Fridolph.

Förra året beslutade annars en majoritet av SPI:s lokala styrelse att lämna samarbetet med femklövern och Fridolph "tvingades" då bland annat fälla det borgerliga budgetförslaget.

– Att SPI stödjer femklövern igen blir den stora skillnaden med den nya styrelsen, menar Fridolph.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!