Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ny nationell forskarskola på Högskolan i Halmstad

En nationell forskarskola koordinerad av Högskolan i Halmstad etableras. Målet är att främja digitaliseringen inom hälso- och sjukvården.

Den nya forskarskolan inom hälsoinnovation är ett samarbete mellan sju svenska lärosäten, näringslivet, regioner och kommuner.

Forskarskolans roll kommer vara att etablera ett innovationsekosystem som förenar partners och konkretiserar idéer i form av doktorandprojekt.

”Genom doktorandprojekten kommer forskarskolan att bidra med innovationer, ny kunskap och färdigheter kopplat till digital innovation inom hälso- och sjukvården”, skriver Petra Svedberg, professor i omvårdnad vid Högskolan i Halmstad och forskningsledare för forskarskolan, i ett pressmeddelande.

Skolan har beviljats 25,9 miljoner kronor från Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling. De medverkande lärosätena och samverkansparterna investerar cirka 80 miljoner kronor.

”Det har varit spännande och otroligt lärorikt att arbeta med ansökningsprocessen. Vi är många som lagt ner mycket tid och engagemang för att ta det här i hamn”, skriver Jens Nygren, professor i hälsoinnovation vid Högskolan i Halmstad och programchef för fokusområdet Hälsoinnovation.

Under två år har arbetet med att utveckla nätverket samt att ta fram ansökan om finansiering för forskarskolan pågått, under ledning av Högskolan i Halmstads fokusområde hälsoinnovation.

”För Högskolan i Halmstad innebär forskarskolan att vi nu får en möjlighet till profilering av forskarutbildning i relation till den forskning och samverkan som sker inom vårt fokusområde Hälsoinnovation”, skriver Jens Nygren.

Mer information

Forskarskolan är ett samverkansprojekt mellan Högskolan i Halmstad, Blekinge tekniska högskola, Jönköping University, Mittuniversitetet, Mälardalens högskola, Högskolan i Skövde samt näringsliv, regioner och kommuner runt om i Sverige. Forskarskolan startar i mars år 2022 och doktoranderna kommer att antas under hösten samma år, med en andra antagningsomgång planerad till år 2024.

Källa: Högskolan i Halmstad

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!