Ny fritidsgård planeras för unga i Oskarström

De unga i Oskarström kan i bästa fall få en fritidsgård redan i slutet av året. Men alla frågetecken har ännu inte rätats ut.

ANNONS
|

– Vi har sagt att det finns ett behov av en fritidsgård inom en överskådlig framtid, säger Lars Nordvall, chef för kulturförvaltningens fritidsavdelning.

Som HP tidigare har berättat har över 500 namnunderskrifter samlats in och överlämnats till politikerna i Rådhuset. Protesterna gäller inte enbart den borgerliga alliansens nej till att rusta upp Folkets hus utan även andra beslut som har drabbat Oskarström.

Det gäller inte minst situationen för de yngre i Oskarström, Åled och Sennan efter att mötesplatsen Citygården stängdes förra året.

Men kommunens tjänstemän filar på en lösning som är kopplad till de beslut som redan har tagits om att ersätta bandyföreningens nuvarande omklädningslokaler med helt nya.

ANNONS

Brottningsföreningens lokaler kommer i sin tur att förbättras genom en mindre tillbyggnad av den befintliga idrottshallen. 5,4 miljoner finns redan avsatt till byggena, som väntas starta när bandysäsongen är slut.

–Vi tittar på om det finns en möjlighet att bygga på en våning på tillbyggnaden för att därigenom få en fritidslokal och en samlingsplats för ungdomar. Vi har ansökt om 3,5 miljoner kronor för detta under 2013, men vi vill tidigarelägga den investeringen till våren 2012, säger Lars Nordvall.

Förslaget och nyheten kommer att presenteras närmare i samband med ett uppföljningsmöte i Oskarström på torsdag. Mötet sker med anledning av den träff – projekt Framtid Oskarström – som politiker och tjänstemän hade i oktober med boende, föreningar, företagare och andra som är verksamma i Oskarström.

Om påbyggnaden på tillbygget av någon anledning inte blir av finns reservplaner i syfte att skapa en samlingsplats för samhällets ungdomar.

–Vi har krokar ute för att hitta alternativa lokaler i Oskarström. Det behövs en lokal att mötas i, men aktiviteterna kan ske på annat håll, påpekar Lars Nordvall.

Förutom en riktig ungdomsgård är behovet av ett modernt äldreboende, fler arbetsplatser samt ändamålsenliga möteslokaler för ortens föreningsliv något som de boende i samhället sätter högt på sin önskelista.

ANNONS
ANNONS