Ny brand på Vallås – garagelänga i lågor

Det brann i en garagelänga på Nyvången på Vallås i går. Räddningstjänsten var på plats med en stor styrka för att bekämpa elden.

ANNONS
|

Larmet kom till SOS klockan 22.30 på torsdagskvällen. Det hade då börjat brinna i en bil som stod parkerad i en garagelänga på Nyvången på Vallås. Elden ska sedan ha spridit sig i konstruktionen.

– Vi är på plats med nio enheter som håller på och bekämpar elden, säger Peter Karlborg, inre befäl vid Räddningstjänsten i Halmstad.

Även polis larmades till platsen.

Enligt Peter Karlborg är den aktuella garagelängan cirka 30 meter lång och fem meter bred och består av åtta eller nio garageportar. De parkerade bilarna står tätt, vilket gör att elden lätt kan sprida sig.

– Jag uppskattar att det kommer att ta 30 minuter att släcka, men den tiden kan förlängas, säger Peter Karlborg vid 23-tiden.

ANNONS

Ingen människa har kommit till skada i branden, som uppstod cirka 20 meter från ett hyreshus. Vid 23.30-tiden hade räddningstjänsten släckt branden och halva styrkan kunde lämna platsen.

Andra halvan stannar kvar i ungefär en timme till och fortsatte med eftersläckning och kontroll.

– Vi har lyckats rädda en stor del av garagelängan. Några garage är utbrända och några bilar förstörda, jag vet inte närmare bestämt hur många, säger Peter Karlborg.

ANNONS