”Nu kommer det att bli ännu mer dött i centrum”

Nyheten om att Hennes & Mauritz stänger butiken på Brogatan i centrum möts med bestörtning av många Halmstadbor. HP bad några lördagsshoppare att dela sina tankar om nedläggningen och framtiden för cityhandeln: Läs mer: H&M stänger butiken i Halmstads city

ANNONS
|
Bild: Lina Salomonsson

Angelica Haraldsson med sonen Leon, Gullbrandstorp:

0
– Det här är jättetråkigt. H&M är en butik som alltid funnits i Halmstad och ett tungt namn. När de lägger ner så undrar man var det ska sluta. Sist jag var där så var det mycket folk, men generellt tror jag det är för höga hyror i centrum. Man får hoppas att det kommer någon ny butik. Vi kan inte bara ha restauranger i centrum.
Bild: Lina Salomonsson

Max Nilsson och Katharina Ekberg med dottern Alma, Halmstad:

0
– Nu kommer det att bli ännu mer dött i centrum. Det är många unga som har handlat på H&M och där finns ju allt. Det är nog en kombination av saker som dödar butikerna i city – dåliga parkeringsmöjligheter, näthandeln och höga hyror. Det verkar bara vara nagelfixare och frisörer som överlever, men det behövs verkligen inte fler.
Bild: Lina Salomonsson

Hillevi Bremer, Halmstad:

0
– Risken är att cityhandeln tappar ungdomarna nu. Jag tror det främst är de som har gått till H&M. Att en så stor kedja lägger ner i centrum beror kanske på att de lätt kan fatta sådana beslut. Små butiker är så illa tvungna att hänga kvar. Jag vet inte vad som skulle passa i lokalerna. Själv vill jag mest att det blir mer grönt i city. Det är för mycket sten nu.
Bild: Lina Salomonsson

Andreas Larsen, Gullbrandstorp:

0
– Det känns som att allting försvinner i centrum. Många åker nog ut till Hallarna. Där är ju lätt att parkera och allt finns under ett tak. Själv handlar jag inte så mycket och då blir det mest på nätet. Det är smidigt att få hem grejerna.
Bild: Lina Salomonsson

Camilla Antonsson, Halmstad:

0
– Det här är riktigt dåligt. Jag tror H&M har varit en stor anledning för folk att ta sig till centrum. Så är det i alla fall för mig. Nu kommer ännu fler att åka till Hallarna. Det verkar inte som att det går bra för de stora kedjorna i city. Här är redan många tomma lokaler och det kommer inte något nytt. Jag vill se fler butiker, inte fler restauranger.
ANNONS