Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bra tryck. Driffteknikern Gert Bengtsson visar den nya vattenkiosken. För att tanka kopplas en slang till uttaget. Bild: Jari Välitalo

Nu har vattenkiosken öppnat

Nu finns ett alternativ för de företag som kan använda å-vatten. LBVA har satt upp en vattenkiosk vid Örjans vall som tar vatten direkt från Nissan.

Kiosken har egentligen varit på plats i över en månad, men tekniska problem har gjort att man valt att inte marknadsföra den.

– Nu har vi fått ordning på den och kan hälsa alla välkomna. Man får ta så mycket man behöver och vattnet är gratis, berättar driftteknikern Gert Bengtsson.

För att kunna tanka behöver man en särskild tagg som beställs via ett formulär.  Man behöver också ha med sig en slang till uttaget och en hyfsat stor tank.

– Vattnet duger utmärkt för att exempelvis spola rör eller vattna. Det är kanske mer tveksamt om det kan användas för att tvätta fasader, säger Gert Bengtsson.

– Vi planerar att sätta upp ytterligare en kiosk i kommunen. Märker vi att behovet är stort så kan det bli fler. Nu när det är bevattningsförbud så vill gärna erbjuda alternativ till dricksvatten, säger Jan-Åke Hansson, tf förvaltningschef.

LBVA har även containrar med så kallat tekniskt vatten, men eftersom detta tas från grundvattnet så vill man att företagen i första hand använder den nya vattenkiosken.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här