Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krögaren Paul Lundin räknar med att den nya restaurangen blir färdig i april nästa år. Bild: Pontus Swahn/Roger Larsson
Krögaren Paul Lundin räknar med att den nya restaurangen blir färdig i april nästa år. Bild: Pontus Swahn/Roger Larsson

Nu har nya restaurang Salt börjat byggas i Tylösand

Bygglovet för restaurang Salt har överklagats än en gång. Men arbetena på den nya restaurangbyggnaden är i full gång. Ägarna räknar med att den ska stå klar i april nästa år.

– Den som klagar är inte rågranne och är därför inte behörig att överklaga bygglovet. Det har slagits fast redan tidigare av myndigheterna, säger Paul Lundin, som ska driva restaurangen på den nya platsen i Tylösand.

Lång kamp för restaurang Salt

Han är lättad över att de långa och besvärliga turerna kring Salt äntligen är över.

– Det känns helt underbart. Det är nästan svårt att ta in men det är väldigt glädjefullt. Nu får jag äntligen skörda frukterna av 17 års arbete och drömmar. Här kan jag bygga upp en verksamhet för framtiden.

"Öppet året runt"

På frågan om han tycker att det är synd att restaurangen inte fick vara kvar längst ner vid vattnet på klipporna, svarar Paul Lundin:

– Det har runnit så mycket vatten under broarna, om uttrycket tillåts, att det nu är historia. Var sak har sin tid. Det här är en naturlig plats för restaurangen. Faktum är att när jag 1991 började fundera på en restaurang vid havet ritade jag en servering på den här platsen, utanför bastubyggnaden. Men föreningens styrelse ville inte ha den där så då fick jag fortsätta att leta efter en ny plats, som till sist blev på klipporna. Men nu är på ett sätt cirkeln sluten.

Restaurang Salt kommer att ha öppet året runt. Men under perioden utanför sommarsäsongen handlar det om julbord, helgöppet för brunch och uthyrning för slutna sällskap.

LÄS MER: Så här ska den nya restaurang Salt se ut – bygglovet har godkänts

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här