Nu avvecklar kommunen sin krisledningsnämnd

Coronapandemin ledde till att kommunen i våras aktiverade sin krisledningsnämnd. Nu avvecklas den igen.
– Det betyder inte att faran är över, men vi kan hantera situationen inom den ordinarie verksamheten, säger ordförande Jonas Bergman (M).

ANNONS
LocationHalmstad||

Det var i mars som kommunen valde att aktivera sin krisledningsnämnd– som senast var i gång i samband med översvämningarna i Getinge 2012 – eftersom man befann sig i en extraordinär händelse.

Krisledningsnämnden har möjlighet att fatta snabba beslut som har med den extraordinära händelsen att göra. Exempel på detta är omflyttning av personal eller att skyddsutrustning som inte är CE-märkt får användas.

Men nu avaktiveras nämnden.

– Vi är inte i en extraordinär händelse längre. Det betyder inte att faran är över, vi är fortfarande i en pandemisituation som inte på något vis är över och vi fortsätter att uppmana alla att hålla i och hålla ut eftersom det är viktigt att hålla smittspridningen nere, säger Jonas Bergman och fortsätter:

ANNONS

– Men vår bedömning är att vi kan hantera situationen inom ordinarie verksamhet. Vi har lärt oss väldigt mycket och ställt om för det nya läget och för att hantera det som händer nu.

Dock kan nämnden, som består av Halmstads sex kommunråd, aktiveras när som helst igen om kommunen anser att det finns skäl poängterar han.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS