Nu är schemat för TSR spikat

Om lite drygt en vecka anländer de stora segelfartygen i Halmstads hamn, och nu har schemat för evenemangen spikats.

ANNONS
|

Musik, träning, teater och eldshow – det är en uppsjö av evenemang inplanerade när Halmstad för andra gången står värd för Tall Ships Races. I slutet av nästa vecka ska Halmstad vara redo att ta emot de omkring 60 tävlande segelfartygen, som kommer från 18 olika länder.

Exakt när båtarna anländer är svårt att säga – det beror så klart på väder och vind – men ansvariga för Tall Ships Races i Halmstad tror att torsdag eftermiddag är ett bra tillfälle att börja spana bortåt horisonten. Dagen efter, på fredagen, drar så segelfesten i gång på allvar.

Aktiviteterna tjuvstartar redan klockan 12 på fredagen med föreställningar, gympass och en flyguppvisning med JAS men den officiella invigningen sker klockan 15 då Dramalogen intar Maritime stage.

ANNONS

Helgen är sedan fullspäckad med aktiviteter för både stora och små. I barn- och familjeområdet Jolly park, precis i början av TSR-området vid Slottsbron, bjuds det bland annat på dansuppvisningar, föreläsningar och magdans.

Utöver det finns ytterligare tre scenområden, Maritime, Ocean och River. Där kommer de större framträdandena att ske, såsom Europe, Galavant, Norlie & KKV och Larz-Kristerz.

Toaletter och cykelparkeringar finns utplacerade över hela festivalområdet och i mitten har man ett räddningscenter, där polis, ambulans, räddningstjänst och försvaret finns stationerade under hela helgen.

Festivalen avslutas med en avseglingsparad vid 14-tiden på måndagen.

Klicka dig igenom bildspelet ovan för att se några av höjdpunkterna.

ANNONS