Ännu ett hårt slag riskerar att träffa centrumhandeln i Halmstad, när norska klädjätten Varner har ekonomiska problem.
Ännu ett hårt slag riskerar att träffa centrumhandeln i Halmstad, när norska klädjätten Varner har ekonomiska problem.

Norsk klädjätte svajar – klädkedjor hotas av stängning

Slagen mot centrumhandeln i Halmstad blir allt tyngre. Norska klädkoncernen Varner som äger Dressmann, Bikbok och Cubus överväger stängning av butiker.

ANNONS
|

Det är norska Dagens Næringsliv, som hänvisar till källor inom Varner, som berättar om de drastiska övervägandena. Klädjätten brottas med stora ekonomiska problem och lägger redan nu ned klädkedjan Wow i Norge.

Personal på Varners huvudkontor har permitterats och erbjuds avgångsvederlag.

Det är Coronaepidemin som helt slagit undan benen för klädkedjornas affärer. Varner uppges ha tappat 70 procent av sin omsättning.

– Marknadssituationen är oförutsägbar och mycket är annorlunda. Den allvarliga situationen kräver kostnadsbesparingar, också vid huvudkontoret. För att undkomma en ännu allvarligare situation till hösten, ser vi nu en lösning baserat på en kombination av permitteringar och frivilliga avgångsvederlag, skriver Varsels presschef Julie Bragli Eckhardt i ett mejl till Dagens Næringsliv.

ANNONS

Alla tre nämnda klädkedjorna, Dressmann, Bikbok och Cubus har butiker på Storgatan i centrum och på Hallarna.

Så sent som 29 maj berättade Hallandsposten om Alliansens förslag att satsa miljoner årligen på att locka fler människor till centrum i Halmstad. Kommunrådet Jonas Bergman (M) konstaterade i sammanhanget bland annat: ”Det är inget snack om att city är utsatt.”

ANNONS