Naturreservatet Nissaström skadat efter skyfall

Industriområdet förvandlades till ett populärt naturreservat. Området marknadsförs som norrländsk storslagenhet i Halland. Men nu har gamla källare rasat in.

ANNONS
LocationHalmstad, Nissaström, Oskarström||

Den senaste tidens skyfall har ställt till det i naturreservatet Nissaström. Nu avråder Länsstyrelsen i Halland från vandring i delar av reservatet på grund av fortsatt rasrisk. De skriver att vandring i området sker på egen risk.

På sin hemsida skriver de ”I det gamla industriområdet i den sydöstra delen av reservatet (precis vid parkeringen) så har marken på vissa ställen rasat in, något den troligen kommer att fortsätta göra”

Området bestod tidigare av industrier vars källare nu har börjat att rasa in. Vidare skriver Länsstyrelsen att området är mycket farligt att röra sig i och kommer att vara så under lång tid framöver.

ANNONS

Än fanns markeringar som märker ut leder placerade i området. Dessa kommer att plockas bort och ersättas med varningsskyltar. Nu röjs omarkerade leder upp på norrsidan för att ersätta dessa.

På den norra sidan kommer man riktigt nära ån och Länsstyrelsen har hittat en gammal torpruin som man kan spana in under sin vandring.

Åsen forsar fram med en väldig kraft. Det var därför man uppförde ett pappersbruk här på slutet av 1800-talet. Bruket lades ned på 1970-talet. Av bruket finns det idag endast kvar en smedja och källare. En del av dessa källare har nu rasat in.

LÄS MER:Här är Halmstads alla utflyktsmål – 57 naturreservat i unik guide

LÄS MER:Fler naturupplevelser i Halmstad i år – fokus på ovanliga arter

ANNONS