Genrebild. Polisen grep en man under natten som är misstänkt för två fall av misshandel.
Genrebild. Polisen grep en man under natten som är misstänkt för två fall av misshandel. Bild: Johan Nilsson/TT

Nattligt slagsmål utanför bar

En man misstänks för dubbla fall av misshandel efter en utekväll i centrala Halmstad. Med hjälp av vittnesuppgifter och bilder från övervakningskamera kunde polisen gripa honom under natten.

ANNONS
LocationHalmstad||

Under onsdagen släpptes en stor del av pandemi-restriktionerna och krogar kan åter hålla öppet som vanligt. Polisen beskriver natten som trots det lugn, men i Halmstad rapporterades två fall av misshandel – med samma gärningsman.

LÄS MER:Slopade restriktioner firades på Lilla torg

Polisen larmades vid 02-tiden om misshandel utanför en bar på Hamngatan. En man i 30-årsåldern ska först ha slagit en kvinna och sedan slagit en annan man till marken.

Ett vittne till händelsen följde efter gärningsmannen när han lämnade platsen och larmade polisen.

– Tack vare ett vittne som följde efter och beskrev var mannen befann sig och även en övervakningsfilm kunde vi gripa den misstänka, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS

Mannen togs med till polisstationen och är nu misstänkt för två fall av misshandel. Mannen som blev nedslagen togs omhand av ambulanspersonal, det finns inga uppgifter om kvinnans skadeläge. De tre personernas relation till varandra är oklar.

Resten av kvällen i Halland beskrivs av Christer Fuxborg som städad.

– Jag kan inte påstå att det varit stökigt. Snarare tvärt om, det har varit ganska lugnt trots att restriktioners hävts. Folk är kanske fulla av eufori snarare än aggression, skämtar han.

LÄS MER:Blandade känslor när restriktionerna släpps

ANNONS