Narkotikaskuld låg bakom rånet mot Godisnissen

Den man som rånade Godisnissen i september hade en narkotikaskuld på 15 000 kronor. Den ville han bli av med, och när han gick förbi den öppna butiken såg han möjligheten och slog till. Nu åtalas den 23-årige mannen.

ANNONS
|

Den 23-årige mannen från Halmstad berättar i förhör med polisen att skulden rör sig om pengar för en misslyckad narkotikaaffär. Trots att mannen inte lyckades komma undan rånet med några pengar har skulden senare blivit betald av en kusin. Pengarna för att betala skulden har han lånat av samma kusin som löste skulden.

23-åringen menar att de personer han var skyldig pengar har hotat att de skulle komma hem till hans familj om han inte betalade. Sista dagen att betala skulden ska ha varit dagen efter han rånade Godisnisse. I polisförhör har mannen inte velat berätta vilka personerna som han är skyldig pengar är, men han menar att de skulle vara kapabla att skada hans familj om skulden inte betalades.

ANNONS

Slump att Godisnissen rånades

Att det blev just Godisnissen som mannen rånade var en slump. När han gick förbi var butiken öppen och han menar att det ”kom som en ren instinkt” att råna just Godisnissen.

Mannen gick in i butiken med en laddad kolsyrepistol, en så kallad soft air-gun, och sa till personen i kassan att räcka över pengar. Han menar även att han ska ha sagt att han inte var där för att skada kassabiträdet. För HP har butiksbiträdet Muhammad Haris Khan berättat att han var så rädd att han skakade av händelsen.

LÄS MER:Muhammad stoppade rånaren: ”Jag var väldigt rädd”

Rånaren övermannades av Muhammad

Men på vägen ut blir mannen övermannad, vilket går att se från övervakningsfilmen från butiken, när Muhammad såg en möjlighet att överraska rånaren när de gick mot utgången och en kund kom in i butiken. Efter han brottats ner på marken var han fast tills polisen grep honom och han står nu åtalad för rån.

Innan han övermannades kom rånaren över dryga 12 500 kronor i olika valutor. Att mannen, trots hans egen uppgift om att han bara behövde pengar för att betala av skulden, även tog med sig 17 paket cigaretter under råntillfället förklarar han med att ”han bara tog dem”.

Rånaren nekar till hot

Rånaren nekar dessutom till Muhammads berättelse om att han riktat vapnet ett par, tre gånger mot butiksbiträdet och sagt ”I will shoot you” samt att rånaren ska ha sagt att han skulle skjuta om Muhammad ropade på hjälp. På övervakningsfilmen syns rånaren vifta omkring med sitt vapen för att instruera Muhammad att stoppa ner pengarna i en plastpåse.

ANNONS

Mannen åtalas förutom för rånet även för ringa narkotikabrott, då han vid händelsen hade både heroin och bensodiazepin i kroppen.

LÄS MER:Personal i godisbutik övermannade rånare

ANNONS