Protester. 100 anställda på Sannarpsgymnasiet har skrivit under en protestlista för att stoppa flytten av vaktmästeriet.
Protester. 100 anställda på Sannarpsgymnasiet har skrivit under en protestlista för att stoppa flytten av vaktmästeriet.

Namninsamling mot besparing

Låt vaktmästeriet på gymnasieskolorna slippa ingå i omorganisationen av den tekniska servicen i kommunen!

ANNONS

De tre gymnasiecheferna i Halmstad vädjar nu i ett brev till kommunchefen Henry Bengtsson och kommunråden Carl Fredrik Graf (M), Anders Rosén (S), Henrik Oretorp (C), Rose-Marie Edlund (S), Suzanne Åkerlund (L) och Bertil Andersson (S) att stoppa den föreslagna flytten av vaktmästarna på Sturegymnasiet, Kattegattgymnasiet och Sannarspgymnasiet.

100 anställda på Sannarpsgymnasiet har dessutom skrivit under en protestskrivelse där de motsätter sig att skolans vaktmästare ska ingå i en gemensam organisation med teknisk personal från fem andra förvaltningar.

– Eftersom vi inte har haft någon möjlighet att påverka arbetet med att ta fram det här förslaget utgår jag ifrån att man kommer att lyssna väldigt noga på våra synpunkter innan man fattar beslut, säger gymnasiechef Rikard Sjödahl på Sannarpsgymnasiet.

ANNONS

Vaktmästare Peter Karlsson tycker att det är fel ordning att först ta fram ett förslag som ska genomföras redan 1 januari och sedan fråga vad personalen tycker.

Han befarar att skolan kommer att få köpa in vaktmästartjänster från servicekontoret i framtiden.

– Om det blir något liknande som it-service så kan det röra sig om 600 kronor i timmen. Var blir då besparingen av?

– Det måste ju bli dyrare om vi ska sitta på andra ställen i kommunen och köra fram och tillbaka till skolan, menar han.

Läs också:Vaktmästare oroliga över sparförslag

ANNONS