Nästan 50 personer vill ta över efter Jennie Vidal

Intresset för att bli chef för hemvårdsförvaltningen i Halmstad efter sparkade Jennie Vidal är stort. Nästan 50 personer har sökt tjänsten. Nu inleds arbetet med att ta fram en handfull lämpliga kandidater som ska få komma på intervju.

ANNONS
|

Det var i april som hemvårdsförvaltningens chef Jennie Vidal fick sparken. Förklaringen – som fått kritik från flera håll för att vara otydlig – uppgavs vara samverkansproblem och brister i krisledningsförmågan under coronapandemin.

LÄS MER:Jennie Vidal får sparken som hemvårdschef

Efter dialoger om framtida anställningsförhållande valde Jennie Vidal att lämna kommunen med ett avgångsvederlag på 1,3 miljoner kronor. Knappt två månader senare stod det klart att hon fått nytt jobb som kommundirektör i Ljungby.

LÄS MER:Jennie Vidal slutar i Halmstad: ”Överens om att gå skilda vägar”

Hans Ekberg, chef för räddningstjänsten, har fungerat som tillförordnad chef sedan Vidal entledigades. Men parallellt har jakten efter en efterträdare pågått, både med hjälp av ett upphandlat rekryteringsbolag och via annonsering.

ANNONS

Nu har ansökningstiden gått ut. Enligt Ann-Charlott Mankell (M), ordförande i hemvårdsnämnden, har hela 48 personer sökt tjänsten.

Nästa steg blir att sålla fram de kandidater som anses vara bäst lämpade. Den 5 oktober ska ett antal kandidater presenteras för bland annat politikerna i hemvårdsnämndens presidium och för ett par tjänstepersoner, bland annat kommundirektör Mattias Rossköld.

Intervjuer av de kandidater som man därefter vill gå vidare med sker under oktober och november och även fackliga företrädare ska få chansen att träffa dessa personer.

När en ny förvaltningschef kan vara på plats beror på hur lång tid det tar att beta av alla steg i processen och hur lång eventuell uppsägningstid den som erbjuds tjänsten har från tidigare jobb.

– Tidigast i januari, februari tror jag att vi kan ha en ny chef på plats, säger Ann-Charlott Mankell.

Formellt beslut om ny förvaltningschef tas av kommunstyrelsen.

FLER ARTIKLAR I ÄMNET:

LÄS MER:Föreningar uttrycker stöd för sparkad chef

LÄS MER:Anställda lämnade över protestlistor mot att Jennie Vidal fick sluta

LÄS MER:Tidigare toppchef och kollega till Jennie Vidal vann upphandling: ”Inte seriöst”

LÄS MER:Förvaltningens ekonomichef om upphandlingen: ”Gick fort och fel”

LÄS MER:Medarbetare bevittnade Vidal få sparken per telefon

LÄS MER:Fabio Ishaq (SD) om att avsätta Vidal: ”Jag känner mig lurad”

LÄS MER:Politiker går vidare med granskning av hemvårdsnämnden

LÄS MER:SD-politiker JO-anmäler kommundirektör i Halmstad

LÄS MER:Hemvårdens inköp ska granskas efter ifrågasatt upphandling

ANNONS