Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Mystiskt objekt sprängt av polisen

Ett misstänkt explosivt föremål hittades under söndagskvällen i Halmstad och polisens bombgrupp fick kallas in. Men trots att en sprängning av föremålet ägt rum fanns ingen information om ärendet i polisens register under måndagen.
– I mina ögon ser det lite konstigt ut, säger presstalesperson Tommy Nyman.

Det var vid 18.30-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till ett område i Fammarp väster om Halmstad – ett område som för många Halmstadbor är känt för sina svampodlingar.

– En anmälare stötte på ett misstänkt explosivt föremål och larmade, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region väst.

Enligt Hans Lippens är det okänt vad det rör sig om för föremål, men enligt uppgifter till polisen ska det ha varit explosivt och polisens bombskyddsgrupp fick kallas till platsen.

– Bombgruppen ska ha tittat på föremålet och tagit med sig det till skjutfältet i Ringenäs och där sprängt det, säger Hans Lippens.

Vid 11-tiden på måndagen hade ingen anmälan gjorts och därmed fanns det heller inte någon brottsrubricering på händelsen, något presstalesperson Hans Lippens tyckte var märkligt.

– Vanligtvis brukar det bli fråga om allmänfarlig vårdslöshet, kroppsskada, eller misshandel. Eller ett förberedelsebrott, säger han.

Under hela måndagen hänvisade polisens presstalespersoner, både centralt och lokalt, till polisen i Halmstad. Förundersökningsledare i Halmstad som Hallandsposten varit i kontakt med kunde inte svara på vad som blivit av ärendet, inte heller utredningsjouren hade någon information. Och vid 16-tiden på måndagen var det fortfarande oklart vad som blivit av händelsen med det misstänkt explosiva föremål som mystiskt försvunnit.

– I mina ögon ser det lite konstigt ut, sa presstalesperson Tommy Nyman vid 16.30-tiden på måndagen.