Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Myglande Halmstadofficer sparkas efter 30 år

Med påhittade lönetillägg hann Halmstadofficeren lura till sig en stor summa pengar innan han blev påkommen av sin chef. På sex år har han fått 250 000 kronor mer i lön än sina kollegor på motsvarande tjänst. Nu sparkas han från sitt jobb på Försvarsmakten.

Det var efter en tjänsteresa till Kina som majorens chef upptäckte avdrag för måltider på 6000 kronor som det inte fanns grund för. Chefen fattade då misstankar och när han fortsatte att granska majorens ersättningar och tillägg upptäckte han fler felaktigheter, bland annat beredskapstillägg på 12 000 kronor för 22 dagar då han inte hade beredskap.

När majoren konfronterades med uppgifterna uppgav han att han blivit tillsagd av en säkerhetschef att han skulle ha beredskap den aktuella perioden — något som tillbakavisades av säkerhetschefen när det kontrollerades.

Majoren har redovisat beredskapstillägg på samma sätt sedan 2017. Bara under de två första kvartalen för 2019 handlar det om 46 beredskapstillägg. Flera gånger har han dessutom påfört andra lönetillägg till sina lönespecifikationer och vid kontroll av ansvarig chef har han ljugit om sakförhållandena.

Mellan 2013 och 2019 fick majoren 250 000 kronor mer i lön än sina chefskollegor på motsvarande befattningar. Själv förklarar han det med att det genomförs fler aktiviteter vid Halmstad garnison än där kollegorna jobbar.

Personalansvarsnämnden anser att det inte längre finns någon anledning att ha fortsatt förtroende för majoren. Efter 30 år som yrkesofficer inom Försvarsmakten sparkas han nu från sin tjänst.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!