Musik- och rytmikteater för de allra yngsta

I Haverdal siktar teatergruppen bakom föreställningen ”Knas, skoj & roligheter” mot de allra yngsta besökarna. Två gånger i veckan under juli månad är det förställningar utomhus vid krogen i Haverdal för barn mellan tre och sex år.

ANNONS
|

När föreställning efter föreställning ställdes in för underhållare runt om i Halland kände Cina Nyberg att något behövde göras. Resultatet blev en musik- och rytmikteater för barn tillsammans med vännerna Martin Extor, Victoria Linares och Sylve Bengtsson.

– Vi insåg tidigt att folk inte vågar köpa biljetter nu, framför allt till föreställningar som har en äldre målgrupp, berättar Martin.

Ett spontant samarbete

Barnteatern i Haverdal riktar sig till barn i åldrarna tre till sex år, som Cina tycker är en bortglömd målgrupp.

– Vi kände att vi behövde skapa något för barnen och gästerna här. Det finns inte så mycket för barn att gå på, berättar Cina och tillägger:

ANNONS

– Barn är en grupp som inte är i samma riskzon som äldre. Det är kul att kunna göra något för just den här målgruppen.

Föreställningen är ett samarbete mellan Krogen i Haverdal, Mobila kocken och ABF. Det finns 30 platser varje onsdag och torsdag som sprids ut på gräsmattan framför scenen. Stora cirklar sprayas i marken för att hålla uppe avstånden i publiken.

Charlotte Svensson, ägare till Krogen i Haverdal och mobila kocken, var direkt positiv till idén.

– Nu när det har varit såhär med corona så kände jag att vi behövde göra något tillsammans, att inte bara ta utan för att ge tillbaka, berättar Charlotte.

Arbetet inför föreställningen började för en månad sedan och gänget hann bara repa i tre veckor förrän det var dags för premiär.

– Det har varit ganska snabba tag, säger Martin.

Med sång och dans

Gruppens tanke med musik och rytmik är att bryta den fjärde väggen och bjuda in barnen till att delta. De hänger med i föreställningen genom sång och rörelser. Även föräldrar är välkomna att engagera sig i koreografin.

En timme före showstart har publiken redan börjat kika förbi. Flertalet biljetter har blivit reserverade i förväg för att få en garanterad plats på dagens föreställning.

ANNONS

– Det ska bli jättekul! Jag tror det kommer många idag, säger Cina.

Föreställningarna, som hade premiär den första juli, pågår till och med den 23 juli.

ANNONS