Musik och mission i skön kombination på festival

Musik, motion, mission och mycket mer lockade under lördagen besökare till Gullbrannafestivalen. – Hit kommer man för den positiva stämningen som toppas med bra musik, berättar veteranen Pär Åkesson.

ANNONS
|

Det är 18:e året som festivalen arrangeras av Svenska alliansmissionens ungdom, SAU. De första åren var orten en annan, liksom namnet.

– Men här i Gullbranna har vi hållit till de senaste 15-16 åren, berättar Sören Ylefors från festivalledningen.

Festligheterna drog i gång redan i torsdags och precis som vanligt är det musiken och gemenskapen som står i fokus. Men det bjuds också på aktiviteter av alla de slag.

Under lördagen arrangerades både fotbolls- och beachvolleyturnering samt Missionsloppet där 78 startade.

Loppet gick ut på att alla som ville vara med själva fick ragga sponsorer – privata eller företag – som skulle bidra med en viss summa för varje varv som deltagaren sprang. Ett varv var 450 meter långt och loppet varade i 20 minuter.

ANNONS

Två av dem som sprang var Pär och Stina Åkesson, far och dotter.

– Det blev nio varv för oss och vi har lyckats få sponsorer som bidrar med mellan 130-140 kronor per varv, men vi ska försöka fortsätta ragga så att vi får in ännu mer, berättade Pär.

Familjen har besökt festivalen i många år för stämningens och musikens skull.

Stina, har du några favoritartister?

– Ja, Danny och Daniel och Emil Norberg.

Pengarna från motionsloppet gick oavkortat till välgörande ändamål. Det gjorde även intäkterna från barberarduon Adam Ankarstorm och Jonathan Connway som klippte folk gratis om de var beredda på en surprise (vilket vid HP:s besök endast en kund vågat sig på). I annat fall kostade en herrklippning ett par hundralappar.

– Vi har fullt upp hela tiden och tror att vi, när festivalen är över, har fått ihop 10 000 om vi bara stressklipper lite, berättade Adam medan han med van hand förde saxen över barret på Martin Anderberg från Lagan.

Dagen bjöd givetvis också på en radda artister som Evelina Gard, Vanbot, Hedvig & Selma, Disciple, Capital Kings och Danny Saucedo, för att nämna några.

ANNONS