Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Moving on ledde till fast anställning för Andreas Sivertsvik

För inte så länge sen satt Andreas Sivertsvik uppe hela natten och gick till sängs fem på morgonen. Nu går han i stället upp klockan fem för att cykla till praktikplatsen på Lidl – som inom kort övergår till fast jobb.

När HP kommer på besök på Lidls 40 000 kvadratmeter stora lager på Kistinge håller Andreas Sivertsvik på att lasta kartonger med mazariner på sin gulsvarta truck.

Andreas var den förste deltagaren i Moving on som gick ut på praktik via näringslivsspåret.

– Jag fick tips om Moving on när jag var och sökte ekonomiskt bistånd. Jag hade varit arbetslös i två, tre månader och för mig var det verkligen så att jag stod still, säger Andreas.

Han har nyss fyllt 24 år men berättar att det har varit tufft med jobb ända sedan han gick ut det estetiska programmet på Sturegymnasiet.

– Jag har jobbat timmar som bland annat budbilschaufför, maskinoperatör och på en bensinstation i Norge. Men man visste aldrig vad man skulle göra om två månader och just osäkerheten har varit det stora temat sedan man slutade gymnasiet.

Andreas dröm var att hitta en arbetsgivare som ville satsa på honom. Studiebesöket på Lidl gav mersmak och han skickade in sitt cv och blev en av två som erbjöds praktik.

Att han stormtrivs råder det ingen tvekan om.

– Jag är så kär i det här stället. Alla är så hjälpsamma, trevliga och roliga och jag har blivit så himla fint välkomnad, säger Andreas.

Livet har blivit så mycket bättre i och med att det finns ett jobb som kräver hans engagemang.

– För min del har detta varit helt otroligt. Jag var jättedeppig, satt vid datorn eller stirrade rakt in i väggen och grubblade mycket och gick inte och la mig förrän klockan fem på morgonen. Man hade ju ingenstans man måste vara, säger Andreas.

Nu går han i stället upp klockan fem varje morgon och tar cykeln de dryga sju kilometrarna från bostaden på Vallås till jobbet.

– Det är i ur och skur men vi har torkskåp här så det funkar bra, och så har jag flåset uppe och pulsen i gång när jag väl börjar jobba, säger Andreas och skrattar.

Att ha rutiner har varit positivt både psykiskt och fysiskt.

– Jag mår bättre i både huvudet och kroppen och sömnen kommer väldigt lätt. Man känner att man bidrar med något och får en bra sorts utmattning i kroppen. Det är riktigt fint tycker jag.

Lidl är så nöjd med Andreas att man beslutat sig för att avbryta praktiken för att erbjuda honom en anställning. Han är därmed den första Moving on-deltagaren som fått fast jobb.

– De ropade på mig när jag stod och plastade pallar, hela gänget av chefer var där och sa att jag hade känts som en i gänget nästan direkt och sa att det är klart att du ska få stanna. Det var helt otroligt. Jag tog min truck och körde iväg och fällde en tår. Sedan ringde jag morsan.

Andreas vill absolut rekommendera Moving on till andra unga i samma sits.

– Jag tror att det är många som vill jobba men som kanske inte riktigt hittat rätt. På Moving on finns det många resurser man kan utnyttja och det gjorde jag, säger Andreas.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!