Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, berättar att det är oklara omständigheter kring det misstänkta mordförsöket än sålänge. Bild: TT/Polisen
Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, berättar att det är oklara omständigheter kring det misstänkta mordförsöket än sålänge. Bild: TT/Polisen

Mordförsök i natt - ung man allvarligt skadad

Vid klockan kvart i fyra på julaftonsmorgon dök en ung man i 20-årsåldern upp på akuten i Halmstad. Han var stickskadad och beskrivs av polisen vara allvarligt skadad.

– Vi vet inte så mycket mer i nuläget. Vi hoppas att folk kanske hör av sig när det ljusnar här under dagen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till tidningen under fredagsmorgonen.

Enligt polisen är det oklart vad som har hänt och när.

– Mannen i 20-årsåldern kom in till akuten i natt. Hur han kom dit vet vi inte, det var inte med ambulans i alla fall.

Personalen på sjukhuset tillkallade polis när de såg mannens skador. Han har vad som beskrivs som stickskador, och ansågs av sjukhuspersonalen vara allvarligt skadad.

– Vi har därför inte kunnat prata med honom och höra hans ord om vad som har hänt. Det dröjer nog lite innan vi kan göra det. Han vårdas för sina skador för tillfället, prio ett är att han klarar sig, säger Thomas Fuxborg.

Ledtrådarna om dådet, som utreds som mordförsök, var inledningsvus få. Till och med brottsplatsen var under fredagsmorgonen okänd.

– Vi vet inte så mycket i nuläget. Vi hoppas att folk kanske hör av sig när det ljusnar här under dagen. Det kan vara någon anhörig som saknar någon, eller någon som hittar blod i någon trappuppgång som kan leda oss till brottsplatsen.

Ingen ny information

Vid strax före klockan 16 på fredagseftermiddagen hade polisen ingen ytterligare information att delge om händelsen.

– Jag har inget mer att gå ut med just nu på grund av ärendets känsliga natur och allvaret i det, säger Kenneth Grönvall, kommissarie på utredningsjouren.

Fortfarande förteget under lördagen

Drygt ett dygn efter att mannen dök upp på akuten var polisen fortsatt förtegen. Under lördagsmorgonen meddelade de att ärendet fortsatt är i ett känsligt initialt läge, och att de inte kunde ge uppdateringar varken om läget för den skadade mannen eller om man hittat någon eventuell brottsplats.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!