Moped stulen – tre män gripna

Polisen larmades under torsdagsförmiddagen till en pågående mopedstöld i hamnen. Gärningsmännen hann komma undan, men hittades senare då allmänheten slog larm från Nyhem.

ANNONS

Personer ur allmänheten slog larm till polisen strax innan klockan tio på torsdagsförmiddagen då ett flertal personer hade stulit en moped vid hamnen. Gärningsmännen hade tejpat över registreringsskylten och därefter kört från platsen i okänd riktning.

Polisen kom ut och sökte i området utan att hitta gärningsmännen.

En stund senare kom ytterligare ett larm, den här gången från Nyhem. Personer ur allmänheten hade då sett att det såg ut som att tre personer försökte stjäla en moped. Beskrivningen av mopeden stämde in med den som tidigare hade stulits i hamnen. Det rörde sig om en och samma moped.

– De hade kört från hamnen till Nyhem och då är det anmälare som ser att mopeden verkar vara tillgripen. Beskrivningen stämmer överens och när vi kommer till platsen kan allmänheten peka ut dem, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS

De tre männen, två i övre tonåren och en i 20-årsåldern, hade försökt springa från platsen med mopeden men kom inte långt utan greps av polisen.

ANNONS