Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mjellby konstmuseum ska renoveras och byggas ut för 32 miljoner kronor. Bild: Halmstads kommun/Pressbild
Mjellby konstmuseum ska renoveras och byggas ut för 32 miljoner kronor. Bild: Halmstads kommun/Pressbild

Mjellby konstmuseum renoveras för 32 miljoner

Halmstads kommun får ännu ett lyft som konstdestination. Mjellby konstmuseum renoveras och byggas ut för 32 miljoner kronor.
– Det här innebär en bättre konstupplevelse för Halmstadborna och våra besökare, säger Karolina Peterson, enhetschef på Kulturförvaltningen.

Det kända konstmuseet stänger för renovering mot slutet av 2021 och beräknas öppna igen runt årsskiftet 2022–2023.

Mjellby konstmuseum behöver rustas upp för att möta framtidens behov. I den nyligen antagna S-budgeten för 2021 har 32 miljoner kronor avsatts för investeringen. Pengarna fanns också med i Alliansens budgetförslag, vilket innebär att det finns en bred politisk vilja bakom satsningen.

– Kommunen har varit med och satsat på Hallands konstmuseum och nu ska Mjellby konstmuseum renoveras nästa år. Vi kommer verkligen stärka upp Halmstad som den konstdestination vi vill vara, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande.

”Det är fantastiskt bra att detta blir verklighet. Nu kan Mjellby konstmuseum fortsatt stärka sin profil som ett centrum för kunskap och bildning om surrealistisk konst”, säger Krissi Johansson (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

I och med investeringen möjliggörs ett fortsatt arbete med internationella utställningar, som är en viktig del arbetet med att bevara Halmstads status på konstkartan. Det berättar Karolina Peterson, chef för konstenheten på Kulturförvaltningen.

– Nu kan Mjellby konstmuseum verkligen blicka framåt. Det finns ganska hårda krav förknippade med professionell utställningsverksamhet, och det viktigt att verksamheten hänger med, säger hon och fortsätter:

– På Mjellby har ett problem varit att man saknar tillräckliga hanteringsytor. I och med utbyggnaden kommer museet möta de högre krav som finns för hur konst ska förvaras på ett tryggt och säkert sätt. I förlängningen innebär det en bättre konstupplevelse för Halmstadborna och våra besökare, säger hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!