Misstänkt försök till mord – två personer till sjukhus

Tre män har anhållits skäligen misstänkta för mordförsök och grovt narkotikabrott på Andersberg i Halmstad. Två män i 20-årsåldern skadades i dådet, varav en allvarligt. Båda de skadade påträffades senare – på en helt annan adress inne i centrala Halmstad.

ANNONS

– Vi behöver genomföra fler förhör innan vi kan gå ut med vad vi misstänker har hänt på den här platsen. Men vi har tre personer som är skäligen misstänkta för att ha utfört det här. Det är tre män i blandade åldrar: en man i 40-årsåldern, en man i 20-årsåldern och en ungdom som är mellan 15 och 18 år, säger kommissarie Peter Erlandsen till HP.

Alla tre nekar till brott. Männen är i olika grad kända av polisen sedan tidigare, alla tre är hemmahörande i Halmstad.

Det var vid 02-tiden natten mot lördagen som polisen fick in flera samtal om ett misstänkt brott på Andersbergsringen.

ANNONS

På plats påbörjades en förundersökning om försök till mord. Polisen knackade dörr och sökte vittnen.

– Det jag vet i nuläget är att det ska ha skett utomhus och att två personer förts till sjukhus med ambulans, varav åtminstone en med allvarligare skador, sade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, i en kommentar under natten.

Tre män anhållna

Under lördagen finkammade polisens tekniker ett område vid p-däcket intill Andersbergs centrum i jakt på spår efter händelsen. En större yta intill ett gångstråk hölls avspärrad och bevakad av polis.

Polisen betecknade ärendet som ”rörigt” och är förtegen om vad som egentligen har inträffat.

Men under lördagskvällen framkom att tre män har frihetsberövats som skäligen misstänkta för att ha utfört dådet.

– De är anhållna, säger kommissarie Peter Erlandsen till HP.

Han är dock fortsatt förtegen om vad för slags vapen eller tillhygge som har använts.

Skador i buk och rygg

Båda de skadade männen vårdas enligt Peter Erlandsen fortfarande på sjukhus. Den man som är allvarligt skadad uppges ha skador i buken. Den andre ska ha skador i ryggen.

Har ni kunnat prata med de skadade?

– Ja, det har vi kunnat göra. Vi har haft förhör med en av dem. Den som är allvarligast skadad hålls nedsövd, säger Peter Erlandsen.

ANNONS

Kan du säga något om motivet, vad som ligger bakom dådet?

– Nej, det är för tidigt att uttala sig om det. Men utöver försök till mord är de tre också misstänkta för grovt narkotikabrott.

Hittades på central adress

En intressant omständighet är att båda de skadade männen enligt Peter Erlandsen inte påträffades på Andersberg utan på en helt annan adress inne i centrala Halmstad, det vill säga närmare fyra kilometer bort.

Hur har de hamnat där?

– Det kan jag inte tala om nu, säger han.

Under söndagen fortsätter utredningen med förnyade förhör med de misstänkta, förhör med vittnen och analys av det material polisen hunnit få in hittills. Tillståndet för den allvarligast skadade mannen är okänt, men han är fortfarande vid liv.

– Vi har inte kunnat höra honom i dag. Jag vet inte om han fortfarande är sövd, men vi har inte lyckats hålla förhör med honom än så länge, säger Tina Nielsen, kommissarie på krimjouren, under söndagskvällen.

Stärka misstankarna

Något formellt beslut om att männen ska begäras häktade är ännu inte fattade, men polisens arbete under de närmaste dagarna går helt ut på att samla ihop så pass mycket bevis att misstankegraden kan stärkas och att man ska kunna begära dem häktade, på sannolika skäl misstänkta för brotten.

ANNONS

LÄS MER:Räddningen för Andersberg kan fungera som hjälp i hela kommunen

LÄS MER:Uppvuxna i ett ”utsatt område”: ”Det händer saker överallt – inte bara på Andersberg”

LÄS MER:Andersberg pekas ut som utsatt område – år efter år

ANNONS