Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var vid 18-30-tiden på måndagen den 30 september som en brand startade i ett gammalt tvätteri i centrala Harplinge. Bild: Roger Larsson/HP Arkiv
Det var vid 18-30-tiden på måndagen den 30 september som en brand startade i ett gammalt tvätteri i centrala Harplinge. Bild: Roger Larsson/HP Arkiv

Misstänkta mordbrännare försatta på fri fot

De fyra tonåringar som häktades misstänkta för branden i Holms tvätt i Harplinge har släppts, rapporterar SVT Nyheter Halland. Åklagaren ville ha kvar pojkarna i häktet.

De fyra pojkarna, mellan 16 och 18 år gamla, häktades misstänkta för mordbrand för två veckor sedan. Alla fyra nekar till anklagelserna, men medger i olika grad att de varit på platsen.

Häktningsfristen gick ut den 16 oktober. Det är något kortare än det normalt brukar vara, men beror framför allt på att några av de misstänkta är minderåriga.

Ville förlänga häktningstiden

Åklagaren begärde tidigare i veckan att tingsrätten skulle förlänga tonåringarnas tid i häktet. På fri fot skulle de kunna prata ihop sig och till och med påverka bevisläget, resonerade åklagaren.

I stället blev de fyra misstänkta mordbrännarna frisläppta, rapporterar SVT Nyheter Halland.

– De nekar fortfarande till brott och har kommit med olika uppgifter under förhören om vem av dem andra som startat branden, säger åklagare Frida Hörlinge till tv-kanalen.

Förorenad mark

Det var vid 18.30-tiden på måndagen den 30 september som en brand startade i en gammal industribyggnad i centrala Harplinge.

Webb-tv: HP på plats vid branden – "Det får brinna ner"

När räddningstjänsten kom till platsen var branden var fullt utvecklad och byggnaden fick brinna ned under kontrollerade former.

Byggnaden inrymde Holms tvätt mellan åren 1979 och 2009. Verksamheten är nedlagd men kvar på platsen finns föroreningar från kemikalier som kemtvätten använde.

Läs mer: Brandhärjad tvätt stod på förorenad mark

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här