Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt mordförsök i natt – man ströp sin mamma

En man i 30-årsåldern misstänks för mordförsök sedan har strypt sin egen mamma. Attacken skedde i en lägenhet på Vallås under natten till fredagen, men mamman ska ha klarat sig utan några allvarliga fysiska skador.

Polisen larmades till en adress på Vallås strax innan klockan ett, natten till fredagen, sedan en kvinna i 50-årsåldern blivit attackerad av sin egen son inne i en bostad.

Sonen, som är i 30-årsåldern, var psykotisk och påverkad av någon typ av droger då han attackerade mamman och ströp henne. Kvinnan lyckades dock undkomma och fly från bostaden varpå hon slog larm.

– Kvinnan anträffas på utsidan av fastigheten, i närheten av bostaden där det misstänkta brottet skedde, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Polisen kom till platsen och kunde gripa mannen under lugna former. Han anhölls senare under natten och misstänks för försök till mord.Mannens motiv till attacken är än så länge oklart.

– Han var ju påverkad, så man har avvaktat att hålla förhör med honom tills han har fått sova ruset av sig. Förhör kommer nog hållas nu under morgonen eller förmiddagen och då kanske man kommer få någon slags klarhet i hans tankar kring det här handlandet, säger Hans-Jörgen Ostler.

När HP når polisens krimjour vid halv tolv på fredagen så pågår fortfarande förhöret med den misstänkte mannen.

Det är oklart vem av de två som bodde i bostaden, eller om båda gjorde det. Den misstänkte mannen ska i alla fall vara hemmahörande i Halmstads kommun.

Även en ambulans kom till platsen och kontrollerade kvinnan, men hon ska inte ha behövt åka med till sjukhus.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här