Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Misstänkt inbrott var försök att rädda liv

Runt 19-tiden under söndagskvällen larmades polisen då en person setts försöka ta sig upp på en balkong, via en lyktstolpe. Det misstänkta inbrottet visade sig dock vara en person som var orolig över sin kamrat.

Det var vid klockan 19.12 under söndagskvällen som polisen larmades till Badhusgatan i Halmstad. Där hade en person som var ute och handlat sett en man som försökt, att via en lyktstolpe, ta sig upp på en balkong.

När polisen anländer till platsen visar det sig inte vara ett pågående inbrottsförsök, utan en man som oroar sig över sin vän som är boende i lägenheten.

– Vi tar oss in i lägenheten med tanke på att det finns en nödsituation, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Väl i lägenheten återfinner polisen lägenhetsinnehavaren som är medvetslös på golvet. I lägenheten anträffar även polisen misstänkt narkotika. Allt pekar på att den medvetslösa personen är kraftigt påverkad av narkotika.

– Han är medvetslös och förs till sjukhuset, allt pekar på att det är en överdos av eget bruk, meddelar Stefan Gustafsson.

En anmälan om narkotikabrott har upprättats och det kan även handla om innehav av narkotika.

– Det är en annorlunda situation, vi ser fel person. Vi tror att vi ser en som försöker bryta sig in, men det visar sig vara på goda grunder då kamraten inte mår bra, berättar Stefan Gustafsson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här