Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det farliga föremålet hittades vid parkeringen mittemot Östras Bageri. Bild: Roger Larsson
Det farliga föremålet hittades vid parkeringen mittemot Östras Bageri. Bild: Roger Larsson

Misstänkt farligt föremål i centrala Halmstad

Ett misstänkt farligt föremål påträffades i centrala Halmstad vid lunchtid på onsdagen. Polisen spärrade av platsen och föremålet togs omhand. Ärendet utreds nu som försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Läs även: Misstänkt föremål var skarp sprängladdning

Vid klockan 11.40 på onsdagen larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål som hade påträffats på en parkering på Skansgatan i Halmstad. Nationella bombskyddet kallades in och fyndplatsen spärrades av i flera timmar.

– De har arbetat på platsen under dagen och tagit hand om föremålet. Nu ska det analyseras för att se om det var skarpt eller inte, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Vad det var för slags föremål vill polisen inte kommentera.

– Jag har inte uppgifter om hur stort det var. Det var ingen väska men jag vill inte gå in närmare på det, säger Anna Göransson.

Det finns i nuläget ingen målsägande i ärendet.

– Föremålet har anträffats på en publik plats så utredning får visa vem detta kan ha varit riktat mot.

Avspärrningen hävdes klockan 14.30 och polisen har nu inlett en förundersökning med rubriceringen försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi inväntar analysen från den tekniska undersökningen och sedan kommer vi genomföra sedvanlig utredning, till exempel höra vittnen, och vi är i behov av iakttagelser och tips, säger Anna Göransson.

I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen är intresserade av iakttagelser som har gjorts från måndagskvällen fram till lunchtid på onsdagen. Tips går att lämna via polisens hemsida eller på telefonnummer 114 14.

Hallandsposten har pratat med vittnen på platsen som säger att polisen var på plats vid lunchtid och att det tog ett par timmar innan man var klara på platsen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här