Försök till mord på Nissastrand
Polisens tekniker anländer till brottsplatsen på S

Misstänkt för mordförsöket häktades

Den 40-årige Halmstadbo som misstänks för det allvarliga knivöverfallet i en lägenhet på Nissastrand har häktats av Halmstads tingsrätt. Han nekar till anklagelserna.

ANNONS
|

Häktningsförhandlingen i Halmstads tingsrätt hölls på fredagsförmiddagen. Mannen nekar, men omständigheterna kring mordförsöket är besvärande.

Offret, som är i 50-årsåldern, skadades av minst ett knivhugg i halsen.

– Han är tillbaka från Lunds lasarett nu, men han hade änglavakt, konstaterar utredningsledaren, kriminalkommissarie Lars-Gunnar Perlinger på polisens rotel för grova brott.

Nya förhör nästa vecka

Häktningsbeskedet ger polisen andrum och ytterligare tid att hålla den misstänkte 40-åringen i förvar, utan möjlighet att kommunicera med andra om brottstillfället.

– Vi kommer att fortsätta med ytterligare förhör med honom i nästa vecka, förklarar Lars-Gunnar Perlinger vidare.

Läs också: Tillståndet allvarligt – vårdas i Lund

ANNONS

Den misstänkte mannen är också bosatt i de centrala delarna av Halmstad. Han greps vid 21.30-tiden på onsdagskvällen, några timmar efter att polisen vid 19-tiden fått larm om ett pågående bråk i en lägenhet på Sven Jonssons gata på Nissastrand i centrala Halmstad.

Förekommit alkohol

Efter att flera polispatruller utfört en intensiv sökinsats hittades 40-åringen och greps odramatiskt.

– Det är svårt att uttala mig mer om detaljer kring vad det var som utlöste det grova våldet, säger Lars-Gunnar Perlinger vidare.

Uppgifter till tidningen gör gällande att det hade förekommit alkohol i lägenheten och att polisen fann kniven i direkt anslutning till själva brottet. Polisen ger dock inga kommentarer kring kniven, vilken typ av kniv det var eller om man kunnat säkra spår från den misstänkte på kniven.

Bekanta

Trots nekandet häktades den 40-årige Halmstadbon för försök till mord, efter att tingsrätten kommit fram till att han på sannolika skäl kan misstänkas för brottet.

Polisens talesperson har tidigare beskrivit det som att ”de båda männen är inte obekanta med varandra”.

ANNONS