Misstänkt för mordförsök fortsätter neka

Männen som var i lägenheten lämnar samstämmiga berättelser om händelsen. Men den misstänkte för mordförsöket på Nissastrand fortsätter neka till brott.

ANNONS
|

Spåren efteråt när polisen kom till brottsplatsen på Sven Jonssons gata talar för att det festades i lägenheten. Men männen som var på plats har ändå lämnat i stort sett samstämmiga berättelser om vad det var som hände.

Polisen går inte in på några detaljer kring vad det var som orsakade det livsfarliga knivhugget. Under tiden som förundersökningen pågår ska ingen inblandad kunna ha nytta av uppgifter som sprids kring utredningen.

Änglavakt

Kriminalkommissarie Lars-Gunnar Perlinger har tidigare beskrivit att offret för knivangreppet hade änglavakt. Han var skuren så illa att han tveklöst hade kunnat dö av skadorna.

– Den misstänkte har gett oss en berättelse kring hur det gick till i lägenheten. Han medger att han var på plats men nekar till brott, beskriver Lars- Gunnar Perlinger efter att den 40-årige mannen förhörts på nytt.

ANNONS

Inget motiv

Under de kommande dagarna ska polisen hålla fler förhör med personer som kan ha värdefull information om händelsen.

Läs också: Misstänkt för mordförsök häktades

– Alla tre bekräftar att de varit på plats, men vi har ännu inget tydligt motiv, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Greps odramatiskt

Larmet om mordförsöket kom vid 19-tiden på onsdagen den 19 augusti. Den 40-årige mannen som misstänks för brottet hade lämnat platsen när polisens patruller kom till Nissastrand. Han kunde gripas helt odramatiskt på en adress i centrala Halmstad efter några timmar senare efter ett intensivt spaningsarbete.

ANNONS