Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter en uppslitande separation och flera flyttar har Minna Luoma åter fast mark under fötterna i staden som hon älskar.
Efter en uppslitande separation och flera flyttar har Minna Luoma åter fast mark under fötterna i staden som hon älskar. "Jag är så glad att vara hemma i Halmstad och börjar äntligen se ljust på framtiden igen." Bild: Johan Persson

Minna Luoma ångrar ingenting

Flytten till Mallorca innebar att en mångårig dröm blev sann. Men tillvaron där blev snabbt en mardröm. Blogginläggen kom allt mer sporadiskt för att till slut upphöra helt. Nu är bloggprofilen Minna Elisa tillbaka – såväl i Halmstad som i sociala medier.
– Jag har kommit ut på andra sidan, starkare än någonsin, säger hon.

På ytan verkade livet helt fantastiskt. Bilderna på Minnas blogg och Instagramkonto visade ett leende par i pittoreska gränder i Palma, härliga badutflykter till undangömda badvikar och skålande vänner på lyxiga strandrestauranger. Andra inlägg beskrev ett intensivt men roligt renoveringsprojekt av den nyinköpta lägenheten på Mallorca.

Men bakom kulisserna pågick en annan verklighet. Enligt Minna var det en vardag som präglades av lögner och svek.

Vi träffas på ett kafé i centrala Halmstad en av årets allra första dagar, nästan på dagen ett år efter att skilsmässan gick igenom. I samband med den bytte hon efternamn, från Tannerfalk till flicknamnet Luoma.

– Jag behövde hitta en ny identitet, säger hon.

För många Halmstadbor är hon känd som fotograf, bloggare och stylist. Hallandsposten har tidigare skrivit om henne, bland annat då hon 2013 deltog i ”Jag vinner”-projektet som handlade om att lägga om sina kost- och träningsvanor. Hon har även drivit blomstersatsningen Cirkus Flora med trädgårdsformgivaren Susan Hubel.

Hon är fortfarande fotograf och bloggare med tillägget skönhetskonsulent.

Då som nu skriver hon gärna om hälsa, skönhet och inredning. Den som har följt Minna under några år har fått ta del av hennes och exmakens kamp för att bli föräldrar, lyckan när hon äntligen blev mamma, renoveringen av huset i Söndrum och resor till städer som New York, San Francisco och Paris. Och inte minst kärleken till Mallorca, dit Minna regelbundet åkt de senaste 15 åren. Drömmen var att en gång få bo i Palma.

Och plötsligt hände det.

I ett blogginlägg i februari 2017 deklarerade hon lyckligt att hennes man hade fått jobb i Palma. Drygt tre månader senare gick flyttlasset och familjen flyttade in i en tillfällig lägenhet i centrala Palma.

De påbörjade också en omfattande renovering av en annan lägenhet.

Sakta men säkert hittade de nya rutiner och vi bloggläsare fick följa med när Minna upptäckte pärla efter pärla på denna Medelhavsö. Bloggen fylldes med bilder på ett turkosblått hav med rubriker som ”Fredag i paradiset” och ”Ny vecka, nya härligheter”.

Men redan den första sommaren knakade äktenskapet i fogarna.

I november var separationen ett faktum och en lång och komplicerad vårdnadstvist följde, med förhandlingar i både spansk och svensk domstol.

Minna beskriver relationen hon lämnat som destruktiv.

– Det har varit en otroligt tuff period. All stress och oro kring min son och vår framtid gjorde att jag tappade håret. Jag har också fått problem med sköldkörteln och binjurarna, berättar Minna som under större delen av 2019 har varit sjukskriven för utmattning.

När hon och sonen till slut kunde lämna Mallorca i augusti 2018 var hon tvungen att börja om helt från början.

Via bekanta kunde hon hyra ett hus i Trottaberg och lojala vänner hjälpte till med försörjningen när det var som värst.

Så snart hon var hemma i Sverige igen sökte hon professionell hjälp för att bearbeta det hon har varit med om. Kriscentrum i Halmstad blev räddningen.

– Jag har fått ett fantastiskt stöd och är fortfarande med i en grupp som träffas varje vecka. Det har varit skönt att få säga saker högt. I dag går jag rakryggad och skäms inte längre för att jag stannade kvar i en relation som fick mig att känna mig värdelös. Jag har börjat läka inifrån och mår äntligen bra igen, säger hon.

Men det har tagit tid. Allt som har pågått i hennes privatliv har gjort att bloggen har legat på is.

I maj 2019 flyttade hon och sonen in i en egen lägenhet i Albinsro.

– Jag känner mig verkligen hemma där. Det är helt perfekt. Jag älskar omgivningarna, säger Minna som känner ett helt nytt lugn inför framtiden.

Några dagar före jul sjösatte hon en uppdaterad hemsida och berättade i bloggen att hon samtidigt drar i gång ett nytt företag som handlar om tandblekning: blekast.se .

Konceptet går ut på att utföra tandblekningar både på salong och hemma hos kunden. Som utbildad makeup-artist och stylist har hon ett gediget intresse för allt som rör de senaste skönhetstrenderna.

Energin är tillbaka och bloggen uppdateras numera med jämna mellanrum.

Men några inlägg från Mallorca lär inte dyka upp framöver.

– Mallorca är fortfarande ”min” ö men jag frågar inte längre efter att åka dit. Solen skiner på fler ställen, säger hon lite finurligt.

Hur känner du inför det faktum att livsdrömmen krossades?

– Jag kan känna sorg över att drömmen om kärnfamiljen gick sönder. I dag är jag ensamstående förälder på heltid. Men jag ångrar inte att jag satsade allt och flyttade till Mallorca. Nu slipper jag undra hur det skulle vara att bo där. Om man har en dröm så ska man våga prova.

– Allt som har hänt har gjort mig starkare än någonsin. Nu börjar livet 2.0, säger Minna Luoma.

Fakta: Minna Elisa Luoma (fd Tannerfalk)

Ålder: 44 år.

Gör: Bloggare, fotograf och skönhetskonsult.

Familj: En femårig son.

Bor: I en lägenhet i Albinsro sedan maj 2019.

Intressen: Naturen, friluftsliv, yoga, blommor, inredning och matlagning.

Om Halmstad: ”Jag älskar Halmstad och tycker verkligen att stadens symbol med tre hjärtan passar. Jag vill aldrig mer flytta härifrån. Prins Bertils stig är min absoluta favorit.”

Motto: ”When you see someone without a smile, give them one of yours.”

Blogg: minnaelisa.se

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!