Camilla Nordström gör informationsfilmen tillsammans med Medborgarskolan och skolans verksamhetsledare Mikaela Kadrijaj. Tanken är att låta personer med erfarenheter av våld i nära relationer berätta om sina erfarenheter och på det viset synliggöra hur våldet påverkar de drabbade.
– Vi kommer att låta de som vill berätta medverka helt anonymt. Vi filmar dem så att det inte framgår vilka de är som deltar i projektet, berättar Camilla Nordström.
Själva inspelningen av filmen kommer att ske den 15 juni och det finns fortfarande platser kvar om någon är intresserad av att delge andra sina erfarenheter.
– Och blir det så många att vi inte hinner spela in alla den dagen lägger vi bara till en annan dag också, förklarar Camilla Nordström.
Medborgarskolans initiativ
Initiativet till filmen kommer från Medborgarskolan och tanken är att den ska spridas i sociala medier och exempelvis med hjälp av de deltagare i filmen som möter närståendevåldet i sina yrken, som poliser, advokater, socialsekreterare, brottsofferstödjare och medarbetare på kvinnojourer.
– Många vill berätta om det här och vi vill göra deras röster hörda. Filmen ingår i Medborgarskolans projekt ”Ta ställning”
– Vi erbjuder också deltagarna att förklara vad de vill att samhället ska tänka på och som sagt, det här är öppet för män också. Vi vill ha med alla som har någon erfarenhet av våld i nära relationer.