Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filmen med vittnesmålen om våld i nära relationer kommer bland annat att spridas på sociala medier. Bild: Anders Wiklund/TT
Filmen med vittnesmålen om våld i nära relationer kommer bland annat att spridas på sociala medier. Bild: Anders Wiklund/TT

Milla Nordström låter utsatta för våld berätta

En polis, en handläggare på en kvinnojour, en slagen kvinna, en man som slog. Raden av medverkande i filmprojektet om våld i nära relationer visar upp omfattningen av något av det mörkaste i oss människor.

Camilla Nordström gör informationsfilmen tillsammans med Medborgarskolan och skolans verksamhetsledare Mikaela Kadrijaj. Tanken är att låta personer med erfarenheter av våld i nära relationer berätta om sina erfarenheter och på det viset synliggöra hur våldet påverkar de drabbade.

– Vi kommer att låta de som vill berätta medverka helt anonymt. Vi filmar dem så att det inte framgår vilka de är som deltar i projektet, berättar Camilla Nordström.

Själva inspelningen av filmen kommer att ske den 15 juni och det finns fortfarande platser kvar om någon är intresserad av att delge andra sina erfarenheter.

– Och blir det så många att vi inte hinner spela in alla den dagen lägger vi bara till en annan dag också, förklarar Camilla Nordström.

Medborgarskolans initiativ

Initiativet till filmen kommer från Medborgarskolan och tanken är att den ska spridas i sociala medier och exempelvis med hjälp av de deltagare i filmen som möter närståendevåldet i sina yrken, som poliser, advokater, socialsekreterare, brottsofferstödjare och medarbetare på kvinnojourer.

– Många vill berätta om det här och vi vill göra deras röster hörda. Filmen ingår i Medborgarskolans projekt ”Ta ställning”

– Vi erbjuder också deltagarna att förklara vad de vill att samhället ska tänka på och som sagt, det här är öppet för män också. Vi vill ha med alla som har någon erfarenhet av våld i nära relationer.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!