Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljonkrav mot mataffären Simmo lågpris

Livsmedelsaffären riskerar att få sina tillgångar frysta efter att en grossist i utanför Göteborg kräver företaget bakom livsmedelsaffären på pengar.

Piwa Food AB har, genom ett juridiskt ombud, ansökt om att Halmstads tingsrätt går in och tar en större summa av Simmo lågpris pengar eller egendom som säkerhet innan en ekonomisk tvist mellan företagen har lösts.

Grossisten hävdar att de levererat en stor mängd varor till butiken i tre omgångar, bland annat 26 pallar matolja, utan att ha fått betalt. De vill att tingsrätten snabbt fryser 975 703 kronor av handelsbolaget bakom Simmo.

Grossisten har försökt komma i kontakt med bolagsmännen, som beställt varorna men inte betalt dem, utan framgång. Grossisten har gjort personliga besök i butiken men inte fått prata med de ansvariga.

Varorna ska ha anlänt i november-december. I kravet på så kallad kvarstad anges att Simmo ska ha skickat in en ändring till Bolagsverket i början av januari för att ändra bolagsmän, postadress och säte för företaget. Partihandlaren är orolig för att de ansvariga kanske försöker avvika, sälja av egendom och hålla sig borta för att inte betala.

Ansökan har tingsrätten ännu inte tagit ställning till. Simmo lågpris har inte heller fått möjlighet att svara på Piwa Foods anklagelser.

HP har sökt ansvariga på Simmo för en kommentar utan att lyckas.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här