Mikael Beck träder snart in i sin nya roll på Luftvärnsregementet.
Mikael Beck träder snart in i sin nya roll på Luftvärnsregementet. Bild: Försvarsmakten/pressbild

Mikael Beck blir ny chef för Lv 6

Överstelöjtnant Mikael Beck har utsetts till ny chef för luftvärnsregementet Lv 6 och Halmstads garnison. Han efterträder Anders Svensson som går vidare till nya uppdrag.

ANNONS
LocationHalmstad||

Mikael Beck tillträder som chef för luftvärnsregementet och Halmstads garnison den 6 november och i samband med det utses han även till överste.

Han kommer närmast från tjänsten som chef för stabsavdelningen och ställföreträdande stabschef på arméstaben. Innan han tillträdde vid arméstaben var han chef för Afghanistanstyrkan och stabschef vid Lv 6.

Mikael Beck bor tillsammans med sin familj i Söndrum. Han tycker att det är en bonus att åter få jobba på hemmaplan och att det känns spännande att få komma tillbaka till regementet i den expansiva period som förbandet står inför. Han menar också att personalen kommer att spela den avgörande rollen för att lyckas.

ANNONS

”Det ska bli fantastiskt roligt att jobba verksamhetsnära igen”, säger han i ett pressmeddelande.

Mikael Beck efterträder Anders Svensson, som har varit chef för luftvärnsregementet och Halmstads garnison sedan december 2015.

Nästa anhalt för Anders Svensson blir Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm där han blir avdelningschef vid Försvarsmaktens produktionsledning.

”Min nya roll innebär att jag även fortsatt kommer att jobba med förmågeutveckling men nu i en försvarsmaktsgemensam befattning. Jag ser fram emot det nya och att på distans följa utvecklingen av Lv 6 och Halmstads garnison, säger Anders Svensson i ett pressmeddelande.

ANNONS