Midsommarstök och ponnymys på Harplinge äldreboende

De boende på Harplinge äldreboende hade fullt upp när midsommarstången skulle kläs. Det bjöds på sång och dans med sällskap från miniponnyn Poppe.

ANNONS
|

De boende på Harplinge äldreboende klädde på torsdagen gemensamt midsommarstången inför firandet efter att de tillsammans hade varit ute och plockat de blommor som nu ska pryda deras stång och kransar.

Heidi Nilsson, som är konceptansvarig, berättar om hur viktigt det är att behålla de här traditionerna tillsammans.

– De lyser upp av att få vara med. De känner sig delaktiga och det är viktigt att de får vara med och hjälpa till. Alla bidrar på sitt sätt, säger hon.

Att alla bidrar på sitt sätt stämmer bra. Vissa binder kransar medan andra bidrar med sång. Vädret liksom stämningen är på topp och även den minsta deltagaren gör sitt.

ANNONS

Miniponnyn Poppe ägs av Annica Svensson som jobbar på äldreboendet. Han har varit på besök förut och bjöd på ett kärt återseende.

– Djur är som medicin så det ger mycket att ha honom här. Han brukar vara med vid aktiviteter, berättar Annica.

Poppe strosar fritt bland de äldre och vet vilka fickor som brukar innehålla sockerbitar. Han stannar vid Cristina Norr som glatt börjar klappa honom.

– Du är så go och fin. Helt underbar är du, säger Christina till Poppe medan hon klappar hans mule.

Hon sitter vid sidan av stångbygget och beundrar hennes vänners insats.

– Detta är en så härlig känsla och det är sån fart i tjejerna här. Det är jättekul att sitta här och vara med. Personalen är helt underbar. Man njuter av att se alla så glada, berättar Christina.

På fredagen är det dags för midsommarlunch med mat hämtat från boendets egen odling och de dansar runt den nybyggda midsommarstången.

ANNONS