Micke Syd Andersson får bygga lägenheter för äldre i Haverdal.
Micke Syd Andersson får bygga lägenheter för äldre i Haverdal. Bild: Erik Nylander/TT

Micke Syd får bygga äldrelägenheter i Haverdal

Gyllene tiders trummis Micke Syd Andersson och hans familj får bygga nya bostadsrättslägenheter på en tomt söder om Anckerbyn i Haverdal.

ANNONS
LocationHalmstad||

Samhällsbyggnadsutskottet godkände vid sitt senaste möte ett förslag till ramavtal med bolaget MTAF som tillsammans med Micke Syd ska exploatera området.

I förlängningen innebär det att det kan byggas totalt 40 nya bostadsrätter ett område strax söder om Anckerbyn.

– Det finns inte så många bostadsmöjligheter för människor i Haverdal som tycker det är för strängt att bo kvar i sin villa och vill ha ett enklare boende, sade Micke Syd till Hallandsposten för ett och ett halvt år sedan då han först presenterade planerna.

Bostäderna ska vara anpassade för lite äldre personer vilket innebär att det kan skapas en flyttkedja där villor frigörs för yngre köpare.

ANNONS

Tanken är, enligt exploatören, att det ska bli ett speciellt boende med bland annat en vinterträdgård som kan fungera som mötesplats.

Samhällsbyggnadskontoret ska ta fram en detaljplan som beräknas bli antagen i början av 2020. I nuvarande detaljplan är områdets ändamål allmän plats och park.

Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, säger att hon ser positivt på att Haverdal utvecklas och att det byggs fler lägenheter på orten.

Exploatören har kallat till en informationsträff för att beskriva sina planer mer i detalj.

ANNONS