Micke Syd Andersson vill bygga bostäder för 55 plus i Haverdal.
Micke Syd Andersson vill bygga bostäder för 55 plus i Haverdal.

Micke Syd Andersson vill bygga 55 plus-bostäder

Planer på nya bostäder. Micke Syd Andersson och hans familj vill bygga i Haverdal.

ANNONS
|

De har ansökt om att kommunen gör en ny detaljplan för cirka 40 bostäder på en tomt vid Hallandsgränd och Smeavägen, granne till Anckerbyn.

Samhällsbyggnadsutskottet har gett markägarna positivt planbesked trots att ändamålet i nuvarande detaljplan är allmän plats och park.Politikerna gör bedömningen att det behövs fler lägenheter i Haverdal och är därför beredd att pröva bostäder i en ny plan.

– Området har funnits i familjens ägo länge. Min mamma är uppväxt på gården intill. Nu har vi diskuterat att använda marken till att bygga bostäder för människor, i främst Haverdal med omnejd, som vill bo kvar där på äldre dagar, säger Micke Syd Andersson, mest känd som trummis i Gyllene Tider.

ANNONS

Han berättar att hans mamma och pappa bor kvar i Harplinge, där Micke Syd är uppväxt.

–Men mamma har länge sagt att hon skulle vilja bo i Haverdal på gamla dagar. Men det finns inte så många bostadsmöjligheter för människor i Haverdal som tycker att det är för strängt att bo kvar i sin villa och vill ha ett enklare boende.

Micke Syd är för övrigt själv en 55-plussare.

–Jag skulle kunna flytta in direkt...

Genom att bygga lägenheter som är anpassade för lite äldre personer från trakten kan man också skapa en så kallad flyttkedja där villor frigörs för yngre köpare.

Micke Syd och hans familj har diskuterat byggplanerna med MTA Bygg och anläggning.

–Vi tycker det är viktigt att berätta för Haverdalsborna vad som ska hända med området.

Det kan låta mycket med 40 nya bostäder. Tanken är att det ska bli ett speciellt boende, med bland annat en vinterträdgård som mötesplats, säger Mats Johansson, ägare till MTA Bygg.

ANNONS