”Mest svenskt kött i butikerna”

ANNONS
|

Så här möter livsmedelsjättarna kritiken från professor Bo Algers:

COOP, Lena Malm, specialist på djurvälfärd: ”Djurskyddsfrågor är något vi ständigt brottas med. Vi vill ha ett brett sortiment, men är samtidigt medvetna om problemen med utländskt kött. 75 procent av vårt fläskkött är svenskt”.

ICA, Johanna Stiernstedt, kvalitetschef: ” Vi ser till att ha en stor andel svenskt kött. Våra egna märkesvaror består till 90 procent av svenskt kött. Danmark är det enda land vi importerar griskött ifrån. De har kommit längst med djurskyddet”.

Bergendahls (City Gross), Mikael Lagerwall, informationschef:” Allt vårt färska kött är svenskt. Det enda importerade kött vi säljer är det frysta. Vi har valt att fokusera på färskt svenskt kött eftersom vi känner större trygghet i djurhållningen. Det är ett aktivt ställningstagande”.

ANNONS

Axfood (Hemköp och Willys), Ingmar Kroon, presschef: ”Vi har inte kommit hela vägen, man kan alltid göra mer och bättre. Men vi säljer mest svenskt kött och när det gäller Tyskland samarbetar vi bara med slakterier som följer lagen. Vi är inte beredda att sluta importera kött, då klarar vi inte volymerna”.

ANNONS