Genrebild.
Genrebild. Bild: Jessica Gow/TT Arkiv

Medarbetare förbereds att hjälpa till inom vård och omsorg

40 medarbetare inom kommunen ska få introduktion på hemvårdsförvaltningen för att i en förvärrad situation kunna gå in och jobba med vård och omsorg.

ANNONS
|

Beslutet har fattats av krisledningsnämnden i Halmstad. Förberedelserna har pågått som en del av pandemihanteringen och intensifierades i början av förra veckan, skriver kommunen på sin hemsida.

”Den samlade lägesbilden visar att läget är ansträngt men inte akut än. Vi behöver dock vara förberedda om situationen förvärras och därför beslutade vi att ge i uppdrag till kommundirektören att påbörja introduktion av medarbetare. Då kan de i nästa steg med kort varsel arbeta tillfälligt inom vård och omsorg”, säger krisledningsnämndens ordförande Jonas Bergman (M) i ett pressmeddelande.

En del av kommunens verksamhet är extra sårbar och därför pågår förberedelserna för att snabbt kunna flytta resurser från ett område till ett annat. Enligt kommunen blir omfördelningen av resurser aktuell först när en förvaltning inte kan personalförsörja sin verksamhet på egen hand.

ANNONS

De 40 medarbetare som nu ska få introduktion arbetar på barn- och ungdomsförvaltningen. Men kommunens centrala HR-stab kartlägger fler inom kommunen som kan vara aktuella för introduktionen.

”Jag och övriga kommunråd i krisledningsnämnden har respekt för de olägenheter enskilda medarbetare kan hamna i om de tillfälligt skulle få nya arbetsuppgifter och scheman. Det påverkar även övriga förvaltningars verksamhet, samtidigt är det viktigt att beredskapen finns för att möta personalbehoven framåt”, säger Krissi Johansson (S), andra vice ordförande i krisledningsnämnden i pressmeddelandet.

ANNONS