Roliga dagar. Det lovar några av alla de föreningar och organisationer som medverkar till att TSR blir ett event för både barn och vuxna. Bild: Jörgen Alström
Roliga dagar. Det lovar några av alla de föreningar och organisationer som medverkar till att TSR blir ett event för både barn och vuxna. Bild: Jörgen Alström

Massor av upptåg för familjen under TSR

Under Tall Ships Races blir Järnvägsparken ett familjeområde dagtid med fokus på barnen. Programmet är spikat med massor av uppträdanden, workshops och upptåg.

ANNONS
|

Under de tre dagarna är parken omdöpt till Jolly Park och har ett stort cirkustält i mitten med scenen Jolly Stage, ett mindre cirkustält och flera partytält som erbjuder besökarna att prova på mängder av aktiviteter.

– Tanken är att både barn och vuxna ska ha roligt i Jolly Park. Hela programmet finns på TSR:s webbsida, säger Karin Ekdahl, koordinator på kulturförvaltningen.

Hur funkar ett kugghjul? Svaret på den frågan och på många andra tekniska funderingar ges hos Komtek som har teknikkul för barnen.

– Vi hoppas kunna väcka barns nyfikenhet på teknik, säger Emelie Quander, KomTek.

I Jolly Park får alla måla fritt på staffli och skulptera med bland andra Modesty Sofronenkoff, göra eget sjöodjur, testa mandalamålning skaka loss i magdans, prova Street för vuxna och tävla i All Style Dance Battle med mera.

ANNONS

Först ut på Jolly Stage är clownshowen Sagan om den fulfula ankungen med Räkan och Snyting som tolkar H C Andersens klassiska saga på sitt eget brutala sätt. Från samma scen bjuder Alice Trio på nyskrivna sagosånger.

– Vi är inspirerade av hela världen och det blir en resa med mycket rytm, säger Ann-Louise Liljedahl i spelgruppen.

Fanns Malcolm Sinclair Svensson från Söder 33 i Halmstad på riktigt eller är han en skröna? Pelle Hörmander ger en berättarföreställning om ett sjömansliv förr när segelfartygen krossade Atlanten.

På kvällarna intas scenen av bland andra Kulturverket och Visklubben Skeppet. Teater psykos ger Ryck upp dig, en föreställning av och med personer med erfarenhet av psykisk ohälsa.

I Jolly Park finns också andra kryp in som till exempel Bokbussen med tillhörande tält.

– Vi kommer att ha ett mysigt hängställe där man tar det lugnt, läser en bok och även kan få en bok, säger Carolina Hedin, bibliotekarie.

Science Safaribussen är på plats med forskare och experter som ger vetenskapscaféer, utför naturvetenskapliga experiment och visar hur det går till att navigera på sjön.

– Columbus var ju en usel navigatör, säger Charlotte S Helin, föreningen Science Safari.

SeeU anordnar leksaksbyten, Medeltidssbyn Primus Vicus lär ut medeltida hantverk, Siaglass har en lekpark och Europa Direct Halland är på plats och uppmuntrar ungdomar att ta steget ut i Europa som volontär, student eller för att arbeta.

ANNONS
ANNONS